Annonce
Esbjerg

Bramming-forældre afleverede 792 protestunderskrifter

På vegne af forældregruppen overrakte Jesper Brix til højre de 792 underskrifter fra forældre i Bramming til borgmester Jesper Frost Rasmussen. Fra venstre tog byrådsmedlemmerne Jakob Lose, V), Sarah Nørris, (EL) og Diana Mose Olsen, (SF) også imod Bramming-forældrene onsdag morgen. Foto: Kirsten Enevoldsen.
En forældregruppe var tidligt onsdag morgen på Esbjerg Rådhus for at markere, at de ikke ønsker byens to store folkeskoler lagt sammen. Lokale Bramming-politikere synes ikke en sådan sag skal hastes igennem i en budgetforhandling.

BRAMMING: Borgmester Jesper Frost Rasmussen, V), tog onsdag morgen ved indgangen til Esbjerg Rådhus sammen med partifællen Jakob Lose, udvalgsformand Diana Mose Olsen, (SF) og byrådsmedlem Sarah Nørris (EL) venligt imod en forældregruppe fra Bramming, som i løbet af fire dage havde samlet 792 underskrifter imod det, de kalder et "nej til børnefabrikker".

Bramming-forældrene ønsker ikke, som det er foreslået i embedsmændenes oplæg til budgetforhandlingerne, at Brammings to store folkeskoler, Nordre Skole og Bakkevejens Skole lægges sammen til én skole med deraf følgende mulighed for at spare en halv snes millioner kroner som følge af blandt andet færre klasser og flere elever i de enkelte klasser. Det var det budskab forældrene afleverede til eleverne onsdag morgen.

To af de lokalvalgte byrådsmedlemmer fra Bramming, Henning Ravn, (V) og Ulla Koman-Mejer, (S), var onsdag morgen ikke tilstede på rådhuset, da de ikke sidder i det forhandlingsudvalg, som nu skal forsøge at strikke et budgetforlig sammen. Men de forholder sig begge kritisk til, at et sådant forslag bliver lagt frem som led i en budgetforhandling med en meget stram tidsplan.

Annonce

- Hvis dette forslag gennemføres åbner det jo en ladeport for privat- og friskolerne.

Ulla Koman-Mejer, (S), byrådsmedlem

Ordentlig proces

- Jeg tager sådan set ikke stilling til indholdet i forslaget. Det kan jeg ikke vurdere konsekvenserne af. Men til gengæld har jeg klart givet udtryk for over for Venstres medlemmer af forhandlingsudvalget, at sådan en besparelsesøvelse som dette her er det en rigtig dårlig idé at gennemføre i forbindelse med en budgetforhandling. Skal man gennemføre det skal det ske i en ordentlig proces og i dialog med skoleledelsen, skolebestyrelsen og personalet, siger Henning Ravn.

Ulla Koman-Mejer er også særdeles kritisk.

- Hvis dette forslag gennemføres åbner det jo en ladeport for privat- og friskolerne. Jeg synes det er en rigtig dårlig idé at spare på Folkeskolen, og det er jo det, der sker med dette her forslag om en sammenlægning af de to skoler i Bramming. Konsekvensen bliver, at alle klasser brydes op med den usikkerhed det skaber for børn, lærere og forældre, siger Ulla Koman-Mejer.

Hun erkender, at Esbjerg Kommune står i en vanskelig økonomisk situation.

- Derfor kommer vi heller ikke uden om en skatteforhøjelse, og jeg mener også, at dækningsafgiften skal sættes op. Men det afviser byrådets blå partier jo på forhånd, siger hun.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Derfor skal vi turde drømme stort

Martin Braithwaite er en god fodboldspiller, og det har han været i mange år. Ellers bliver man ikke førsteholdsspiller i Esbjerg fB, professionel i Frankrig, England og Spanien. Man bliver ikke landsholdsspiller. Det krævet særligt talent og særlig arbejdsomhed. Men et vildt, vidunderligt og vanvittigt klubskifte fra en spansk bundklub, Leganés, til en af verdens allerstørste, mest mytiske fodboldklubber, FC Barcelona, ændrer alligevel alt. 28-årige Martin er ikke længere bare en dygtig fodboldspiller, han er en stjerne, katapulteret ind på lystavlen hos stort set alle danskere. I løbet af en uge. Vi skriver sjældent om fodbold på denne plads, det bliver ikke omdrejningspunktet herfra. Men der er noget i den historie, som er værd at hæfte sig ved. Den er enormt inspirerende. Historien om en ung knægt fra Esbjerg, der – når man hører alle anekdoterne, der dukker frem nu, og det er mange - altid har haft en stålsat tro på sig selv, et mod til at sætte ambitionerne højt og en ukuelig vilje til at forfølge dem. Vejen til Barcelona har ikke været let. Der har været omveje, og der har været kampe og klubophold undervejs, som var mindre vellykkede. Men han holdt fast. Så mens alverden var ved at tabe underkæben, da knægten fra Esbjerg lørdag eftermiddag stod klar på sidelinjen på Camp Nou, Barcelonas hjemmebane, klar til at gøre sin debut som Messis holdkammerat, var hovedpersonen afklaret. Det var jo lige præcis det scenarie, han havde forestillet sig i mange år. Det starter med en drøm. Man når ingen steder uden, i fodbold, i politik, i erhvervslivet, i skolen, i livet. Det kræver mod at drømme stort. Det kræver fantasi. Selvfølgelig kræver meget mere end det at se drømme blive til virkelighed. Der er ganske givet flere knuste drømme end det modsatte derude, så meget desto mere er der grund til at nyde øjeblikket, når det lykkes en af vores egne at indfri en vild drøm. Mærke det. Glæde sig. Kan man komme fra et ungdomsfodboldhold i Sædding-Guldager til førsteholdet i FC Barcelona, kan alt ske. Drøm det. Drøm stort. Og gå efter den. Tænk sig; det kunne jo være, at også din gik i opfyldelse.

Danmark

Podcast: Tre tophold kæmper om oprykning fra 1. division - hvem trækker det længste strå?

Annonce