Annonce
Esbjerg

Bramming-forældre: Drop bilen og pas på cyklisterne

Signe Christensen og Vinni Nielsen står i denne uge hver morgen med kampagnen om, at båsen på Bakkevej foran skolen kun er til korte stop, for at sætte elever af. Foto: Martin Wilde
Forældre skal tænke sig bedre om, når de kører deres børn til skole. Derfor er forældre fra afdelingsrådet ved Bakkevejens Skole denne uge aktive med en kampagne, som både foregår virtuelt og fysisk hver morgen på Bakkevej ud for skolen.
Annonce

Bramming: Er du forældre til et barn på Bakkevejens Skole, kan du ikke undgå at modtage budskabet. Hver dag i denne uge lægger afdelingsrådet ved Bakkevejens Skole en historie ud på Aula – skolernes elektroniske meddelelsessystem. Hver dag en ny historie, der skal få forældrene til at tænke sig lidt mere om, når de i bil kører deres barn eller børn i skole – og om de i det hele taget behøver køre børnene i skole. For det er de mange biler, som alle sammen lige skal holde ind til siden, for at sætte børn af, der skaber de farlige situationer.

- Derfor står vi her hver morgen i denne uge, siger Signe Christensen fra afdelingsrådet på Bakkevejens Skole – og mor til to børn i 3. og 5. klasse.

- For det meste går det hurtigt – to-tre minutter – men nogle forældre følger deres børn helt ind i skolen, og så holder de længere tid, siger Signe Christensen og spejder ned ad Bakkevej.

Det er mandag morgen, mørkt og klokken er 7.40. Nede for enden af vejen, der hvor Bakkevej munder ud i Plantagevej, står et rundt skilt, blåt med rød kant og en rød skråstreg nedover. Det betyder stopforbud.

- Men det er tilladt at standse to til tre minutter, forklarer politiassistent Karsten Pedersen:

- Hvis man vil holde længere, så findes der parkeringspladser lige omme bagved.

Politibetjentens gode råd

Lad dit barn gå eller cykle i skole.

Hvis du kører dit barn i skole i bil, så blænd ned til positionslys, mens du holder ind til siden. Så kan dem, der kører i modsat retning, se, hvad der foregår bag din bil.

Annonce

Pas på cyklisterne

- Det, vi laver, er en opfordring til fra skolen til at passe på cyklisterne, for der er børn, som kører her forbi på vej om til Nordre Skole og til Friskolen, siger Signe Christensen, som har et stort, lamineret skilt i hænderne. Budskabet er enkelt: Kys og kør forsigtigt.

Hun og kollega Vinni Nielsen, der også sidder i skolens afdelingsråd, oplever ofte, at forældre i bil også standser i anden position ud for den lange parkeringsbås. Det sker dog ikke denne mandag morgen, men pludselig er der en bil, som standser i den del, som er reserveret til busser – ja faktisk lige oven på de tre bogstaver B, U og S, som er malet med hvidt på asfalten. Hurtigt er politibetjenten henne og giver bilens fører en påtale. Senere må han have notesbogen frem, da en ung pige kommer cyklende i mørket uden forlygte. Hendes forældre må forvente en opringning med en formanende snak.

- Vi fra afdelingsrådet står her hver morgen denne uge, mandag til fredag. Vi håber, at folk vil tænke sig bedre om, og måske lade være med at køre deres børn i skole. De kan gå eller cykle, siger Signe Christensen.

Mange børn bliver kørt i skole, så trafikken på Bakkevej er tæt hver morgen lige før klokken otte, hvor det ringer ind til første time. Foto: Martin Wilde
Pludselig vælger en bil at standse i busparkeringen, og straks får føreren noghle formanene ord fra politibetjent Karsten Pedersen. Foto: Martin Wilde
Trafikken på Bakkevej er tæt hver morgen lige før klokken otte, hvor det ringer ind til første time. Foto: Martin Wilde
I denne uge kører skolens afdelingsråd en kampagne for bedre trafiksikkerhed. Her er det Vinni Nielsen, som står med et skilt. Foto: Martin Wilde
Trafikken er tæt på Bakkevej ud for Bakkevejens Skole, kort før det ringer ind til første time. Foto: Martin Wilde
Trafikken er tæt på Bakkevej ud for Bakkevejens Skole, kort før det ringer ind til første time. I denne uge kører skolens afdelingsråd en kampagne for bedre trafiksikkerhed. Foto: Martin Wilde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Nyt boligprojekt smider lokal købmand på gaden: - Det gør selvfølgelig ondt

Annonce