Annonce
Esbjerg

Bramming indviede sin nye klatrevæg

Tre raske drenge var mandag ved middagstid godt i gang på klatrevæggen. I midten ti-årige Mattias Gregersen. Øverst til højre hans gode ven Morten, og i gul bluse på gulvet Patrick. Foto: Ole Maass.
Med det klare formål at få mere liv og aktivitet i Bramming Kultur- & Fritidscenter er hallens nye klatrevæg nu taget i brug. Den kan bruges af alle - også af de, der ellers ikke kommer i byens idrætshal.

BRAMMING: Værsgo' - kom og brug den nye klatrevæg.

Det tilbud gælder nu alle borgere i og omkring Bramming, som skulle have lyst til at udfordre sig selv med en klatretur op ad den fem-seks meter høje klatrevæg, som mandag middag blev officielt indviet i Bramming Kultur- & Fritidscenter.

Niels Bækgaard, direktør for Sport & Event Park Esbjerg fortalte kort om ideen med klatrevæggen, mens den gyldne saks til at klippe den røde snor over med blev overraget til Lars Møller Uhd, som sidder i bestyrelsen for SE's Vækstpulje, som har bidraget med 75.000 kroner til klatrevæggen, som samlet har kostet 300.000 kroner.

- Klatrevæggen skal ses som første led i en strategi, som handler om at skabe mere liv og aktivitet i Bramming Kultur- & Fritidscenter. Alle kan komme og bruge klatrevæggen. Man skal ikke være med i en klatreklub, og klatrevæggen er af en sådan sværhedsgrad, så der ikke skal være instruktører med sikkerhedsliner til stede, fortæller Niels Bækgaard.

Annonce
Bestyrelsesmedlem Lars Møller Uhd fra SE's Vækstpulje klippede den røde snor. SE's Vækstpulje har bidraget med 75.000 kroner til klatrevæggen. Foto: Ole Maass.

Blødt faldunderlag

På klatrevæggen er der ruter af forskellig farve og sværhedsgrad, og store bløde madrasser sikrer et faldunderlag, så hverken børn eller voksne kommer til skade.

Ti-årige Mattias Gregersen, som går i 4. klasse på Bakkevejens Skole prøvede mandag klatrevæggen for første gang.

- Den er rigtig god. Den kommer jeg nok til at bruge tit, lød det fra Mattias, som var i hallen sammen med sine venner Morten og Patrick.

Kenneth Benfeldt, formand for Bramming Ju-Jutsu Klub, som er en flittig bruger af idrætscentret, er også glad for den nye klatrevæg.

- Det gode er, at den kan bruges af alle - uanset om man er medlem af en forening eller ej. Vore medlemmer, som for flertallets vedkommende er børn og unge, kommer helt sikkert til at bruge klatrevæggen flittigt. Vi håber mange andre også får glæde af den, siger han.

Direktør Niels Bækgaard fra Sport & Event Park Esbjerg fortalte, at klatrevæggen skal ses som led i en strategi, som skal skabe mere liv og tiltrække flere brugere til Bramming Kultur- & Fritidscenter. SEPE har bidraget med 150.000 kroner til klatrevæggen. SE's Vækstpulje med 75.000 kroner. 50.000 kroner er kommet fra Skiltepuljen, mens Claus Sørensens Fond bidrager med 25.000 kroner. Foto: Ole Maass.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce