Annonce
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Per Lauridsen, butikschef hos Sportmaster i Bramming, Karina Rimmen, eventkoordinator og Dennis Nielsen fra Din Tøjmand i Bramming er med i aktivitetsudvalget i HHI Bramming, som både satser på at skabe liv i bymidten og butikkerne og samtidig bidrage med et pænt stort beløb fra Bramming til den store knæk cancer-indsamling. Privatfoto.
Eventkoordinator Karina Rimmen fra HHI Bramming håber på, at der i næste uge bliver gang i en masse indsamlingsaktiviteter, så Bramming kan sende mindst 20.000 kroner til TV 2's indsamlingsshow, lørdag den 26. oktober, som afslutning på Knæk Cancer-ugen.

BRAMMING: Eventkoordinator hos handelsstandsforeningen, HHI i Bramming, Karina Rimmen håber både på, at der bliver gang i bymidten og forretningerne i Bramming i næste uge - men også på, at der kommer mange penge i kassen til TV 2's store indsamlingsshow, Knæk Cancer, lørdag den 26. oktober.

Derfor har Karina Rimmen søsat en række aktiviteter, som gerne skal sprede sig som ringe i vandet hos både forretningerne, foreningerne og borgerne i Bramming.

- Det der på nuværende tidspunkt ligger fast er, at der kommer en hyggepianist og spiller i gågaden, ud for Butik No. 9. Ved siden af, i Nørregade 8, vil vi sælge kaffe og kager, som også skal give penge til indsamlingen, og så vil man i de fleste butikker i byen kunne købe en kupon til 25 kroner. En kupon, som der bliver udtrukket gevinster på. Kollektionshuset Lene Vemb har meddelt, at de donerer 5 kroner pr. ekspedition i næste uge, og så er der flere virksomheder, som har fortalt, at de i forvejen selv bidrager med et større beløb til indsamlingen. Endelig vil folkene fra Gadespejlet lave nogle aktiviteter i byen, som også skal være med til at rette opmærksomheden mod Knæk Cancer-ugen, fortæller Karina Rimmen.

Annonce

Flere aktiviteter

Eventkoordinator hos HHI i Bramming, Karina Rimmen, modtager meget gerne oplysninger om flere aktiviteter til "Bramming knækker cancer" i næste uge. Man kan skrive til hende på mailadressen;: hhibramming@gmail.com.

Alle beløb fra Bramming skal indbetales på Mobile Pay på nummeret 28159. De går til "Bramming knækker cancer", og de vil blive meldt ind som et samlet beløb fra Bramming ved TV "'s indsamlingsshow lørdag den 26. oktober.

Unge vil optræde

Hun har også fået en henvendelse fra nogle af de unge mennesker, som den amerikansk-fødte musiker - og lærer på Bakkevejens Skole - Adam Beverly underviser.

- De er klar til at optræde med levende musik, som de også har gjort ved andre lejligheder i Bramming - blandt andet til kulturnatten. Det kan også være med til at give liv i byen, siger hun.

Hun håber på, at det alt sammen kan gøre sit til, at der samlet kommer et stort beløb fra Bramming.

Har du en forventning til beløbets størrelse?

- Det er meget svært at sige, når vi endnu ikke helt har styr på mængden af aktiviteter, men kan vi sende 20.000 kroner fra Bramming vil jeg personligt være godt tilfreds. Det samlede beløb til "Bramming knækker cancer" vil lørdag den 26. oktober klokken 15 blive offentliggjort i forbindelse med premieren på årets Bramming-revy, oplyser Karina Rimmen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce