Annonce
Sport

Brammings fodboldpiger i fokus: Vil være blandt kommunens bedste

Det er en ung trup, som Bramming-træner Kim Nymand Kristensen står i spidsen for. Med spillere fra 16 til 22 år har truppen en meget lav gennemsnitsalder. Foto: Lars Johansen.
Kvindefodbolden i Bramming skal tilbage i søgelyset. Spillerne og trænerne har ambitioner om at blive blandt kommunens bedste kvindehold.

Bramming: Efteråret 2017 var det helt store år for kvindefodbolden i Bramming.

Pokalkampen på Skjern Bank Arena mod ligaholdet og de senere pokalfinalister fra Kolding Q og oprykningen til jyllandsserien det efterår står nok som et af de største øjeblikke for brammingensernes kvindehold.

Opholdet i jyllandsserien blev kort. En enkelt sæson blev det til, inden det gik nedad. Helt ned i landets laveste række, serie 2.

Brammingenserne har nu været helt nede og vende og er klar til at rejse sig dette efterår, hvor det gælder oprykningsspillet til serie 1, et mål som både truppen og træneren går benhårdt efter.

- Vil gerne op i serie 1 at spille. Så må vi tage den derfra. At vi allerede skal spille med om oprykning, er rigtigt positivt, siger Bramming Boldklubs nye kvindetræner, Kim Nymand Kristensen, der har store forventninger til sit hold.

Annonce

Kampprogram

Bramming Boldklubs kampprogram for efterårets serie 2.1 er:

SØN 22/9 - 15.00: Gråsten B - Bramming B.

TIR 24/9 - 19.00: Bramming B - Skjern/Tarm Fodbold.

LØR 28/9 - 12.00: Bramming B - Varde IF.

LØR 5/10 - 15.30: Bramming B - Gråsten B.

FRE 11/10 - 19.00: Skjern/Tarm Fodbold - Bramming B.

ONS 23/10 - 19.00: Varde IF - Bramming B.

To ud af de fire hold rykker op.

Der tages forbehold for ændringer.

Lille i en stor sport

Selvom kvindelandsholdet for alvor sparkede døren ind til en bred offentlig interesse med EM-finalen i 2017, så er sporten stadig en lille sport.

I Esbjerg Kommune er der blot fire klubber, der har hold tilmeldt seniorhold efterårets turneringer under DBU.

Her sidder FC King George med to hold, hvoraf det bedste spiller i jyllandsserien og er kommunens bedst rangerende hold, på tronen som kommunens største kvindeklub. Der kan derfor være langt imellem både modstandere og potentielle holdkammerater, når det gælder tilværelsen som kvindefodboldspiller.

Sammenholdet skal bane vejen

Skal sporten have større fokus i både Bramming-området, er første krav en oprykning til serie 1 - en oprykning der skal komme via truppens sammenhold.

- Vi har et godt sammenhold og er gode til at få nye ind. Der kommer langsomt flere til, fordi de hører, at vi har et godt sammenhold, fortæller Bramming-spiller Malene Aarhus.

I truppen er der stor enighed om målsætningen for efteråret: De skal op i serie 1.

- Det skal vi. Vi har holdet til det, så vi går i hvert fald efter det, siger Bramming-anfører Ditte Truelsen.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce