Annonce
Esbjerg

Brammings Lokalråd: Skolesammenlægning skal ikke hastes igennem

Fortunaskolen på Gabelsvej - bedre kendt som Nordre Skole - skal ifølge embedsmandsudspillet rumme alle eleverne fra 0. til 5. klasse, som i dag er på Nordre Skole og på Bakkevejens Skole. Arkivfoto: Ole Maass.
Bramming Lokalråd har sendt en henvendelse til samtlige medlemmer af Esbjerg Byråd, hvori man beder politikerne slå koldt vand i blodet og ikke i løbet af halvanden uge træffe en så vidtrækkende beslutning, som sammenlægningen af de to folkeskoler i Bramming vil være.

BRAMMING: I Bramming Lokalråd er de helt med på, at den økonomiske situation i Esbjerg Kommune er af en sådan beskaffenhed, at der skal træffes beslutninger om besparelser. Men embedsmandsforslaget om at sammenlægge Nordre Skole og Bakkevejens Skole i Bramming, så eleverne fra 0.- 5. klasse skal gå på Nordre Skole og 6.- 9. klasserne skal samles på Bakkevejen, synes man i lokalrådet er en rigtig dårlig idé.

Derfor har lokalrådsformand Jørgen Holberg mandag sendt et brev til samtlige byrådsmedlemmer i Esbjerg Kommune, hvori han argumenterer for, at byrådet ikke følger embedsmandsforslaget, når de muligvis i slutningen af denne uge ender ud med et budgetforlig.

- Det er et meget vidtrækkende forslag, og det er et spareforslag, som skal indbringe ti millioner kroner. Byrådsmedlemmerne har kendt det siden torsdag i sidste uge, og hvis de vedtager det i slutningen af denne uge ender det med at blive hastet igennem i løbet af halvanden uge. I lokalrådet synes vi ikke det er rimeligt, siger Jørgen Holberg.

Han henviser til, at der i det seneste års tid er arbejdet med en strategisk udviklingsplan for Bramming og holdt tre borgermøder, hvor der har været mange tilkendegivelser om, at i særdeleshed Bakkevejens Skole er i dårlig bygningsmæssig stand, og at en helt ny skole vil være på sin plads.

Annonce

Skæv prioritering

I embedsmandsoplægget til politikerne kalkuleres der med, at en sammenlægning af de to store folkeskoler i Bramming, Bakkevejens Skole og Nordre Skole vil kunne give en besparelse på ti millioner kroner. Samtidig har embedsmændene udarbejdet et forslag til at investere 15 millioner kroner i en ombygning af Seminariehuset til en overbygningsskole i Ribe, ligesom ombygninger på de to skoler i Bramming vurderes til at koste en million kroner. Lokalrådsformand Jørgen Holberg mener, at der er tale om skæv prioritering til fordel for Ribe i de to forslag.

Gennemarbejdet

- Vi ved godt, at kommunens økonomi ikke er til et sådant projekt lige nu, men vi mener der skal et gennemarbejdet projekt til, før man skrider til en sammenlægning af byens to skoler. Skolebestyrelse, lærer- og personalerepræsentanter, elevråd og lokalråd skal vel også høres, inden man træffer en så vidtgående beslutning, siger Jørgen Holberg.

Han mener samtidig, at der for eleverne vil være flere ulemper, hvis embedsmandsforslaget om en sammenlægning skulle blive til virkelighed.

- For de elever, som af den ene eller anden grund ikke trives på den ene af de to skoler i Bramming, er der i dag mulighed for at skifte til den anden skole. Det vil der ikke være ved en sammenlægning. En anden væsentlig ulempe vil være, at der kommer flere elever i klasserne og dermed mindre tid til den enkelte elev. Det er en kvalitetsforringelse, som vi advarer imod, siger Jørgen Holberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Oprydning ved Danfoss-giftstrand kan koste op mod 140 millioner kroner

Annonce