Annonce
Varde

Branchedirektør tror, campingpladserne bliver lukket

Helle Møller Mikkelsen og Jari Christensen afventer situationen. Nymindegab Familie Camping åbner først til april. Foreløbig følger parret alle opdateringer om corona nøje. Arkivfoto: Karin Kjærsgaard
Camping Outdoor Danmark, brancheforening for campingpladser, er i dialog med sundhedsstyrelsen. Problemet er mange mennesker på et lille område, mener direktøren.
Annonce

Varde Kommune: Foreløbig er campingpladserne åbne. Dem, der altså har helårsåbent. I Varde Kommune er det pladser som Henne Strand Camping & Resort, Hvidbjerg Strand Camping & Resort og Stjernecamping, blandt andre. Andre pladser gør klar til at åbne, som Henneby Camping, hvor den nye ejer Malene Hostrup Heien forbereder at åbne næste weekend, og Nymindegab Familie Camping, der åbner 1. april – hvis altså ikke branchen får et lock-down inden. Det tror Jens Brendstrup, direktør i brancheorganisationen Camping Outdoor Danmark: - Hvis man lukker folk ind på et område, og der sker en smittespredning fra området, så vil det være fatalt for pladserne, så jeg tror, der kommer et generelt påbud. Men det er selvfølgelig ren spekulation, siger han.

Jens Brendstrup, direktør i brancheorganisationen Camping Outdoor Danmark, tror, campingpladserne bliver lukket ned. Arkivfoto Thomas Arnbo
Annonce

Myndighedernes beslutning

- Sundhedsstyrelsen har ikke lavet noget påbud. Vi er i dialog med styrelsen i forhold til, om der kommer et påbud eller ej. Der er nogle, der skal starte op nu, og generelt går det for alvor løs i forbindelse med påsken. Vi har dialogen på branchens vegne, men det er myndighederne, der 100 procent beslutter, siger Jens Brendstrup. JydskeVestkysten har forespurgt både i Sundhedsstyrelsen, og i Sundheds- og ældreministeriet, om hvorvidt der er en lock-down på vej mod campingpladser. Svaret er, at der ikke bliver meldt noget ud, før der er en beslutning, som i givet fald vil være en politisk beslutning.

Annonce

Restriktioner - men åbent

Imens er der afventning i sommerlandet. På Stjerne Camping i Vejers er der åbent, og her er gæster:

- Vi har vinteråbent, så vi kører videre med de restriktioner, vi har fået. Vi har sat skilte op, med ”Ingen adgang for uvedkommende” på vores toiletbygning, og vi har lukket legepladserne ned, for der kommer jo også folk fra sommerhusene og vil lege. Så gør vi ekstra rent og sørger for, at folk holder afstand. Det foregår stille og roligt. Vores gæster er fortrinsvis over 50, og de er rigtig gode til det, siger Aase Christiansen. Tyske gæster melder fra i øjeblikket. Dem har campingpladsen travlt med at ombooke. - Det er de vældig tilfredse med, siger Aase Christiansen. På andre campingpladser står sæsonen først for døren. Blandt andet på Nymindegab Familie Camping: - Vi har ikke åbent. Vi skal først åbne 1. april, og det er umuligt at vide, hvordan det ser ud til den tid, siger indehaver Helle Møller Mikkelsen.

Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Lone må lukke ned for bryllups-biks i tre uger: Overnatningsmuligheder på Fanø er revet væk

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Mand smed pose med kokain fra sig

Annonce