Annonce
Kolding

Branchemand om tidligere lukketid i nattelivet: Det er sund fornuft

Direktør Peder J. Madsen ser frem til drøftelserne om ændrede åbningstider i Koldings natteliv. Arkivfoto: Søren Gylling
Et af de store problemer for restaurationsbranchen er at skaffe kvalificeret arbejdskraft, og det gør det ikke lettere med sene lukketider, siger hoteldirektør Peder J. Madsen, der kan se flere fordele i, at barer, cafeer og værtshuse lukker lidt før.

Kolding: - Det giver mening, og det lyder som sund fornuft.

Sådan siger direktør Peder J. Madsen fra Hotel Koldingfjord til fire restauratørers fælles beslutning om at fastholde lukketiden ved midnat for deres cafeer og barer i A.L. Passagen, selvom lempelsen af corona-restriktionerne nu giver dem mulighed for igen at holde åbent til klokken to.

Peder J. Madsen repræsenterer restaurationsbranchen i Bevillingsnævnet, som borgmester Jørn Pedersen (V) på baggrund af initiativet i A.L. Passagen nu vil invitere til møde sammen med byens øvrige restauratører.

Annonce


Det handler om at skabe et sundt restaurationsliv, der taler til det modne publikum, og jeg syns, det er fedt, at de satser på det i A.L. Passagen.

Peder J. Madsen, hoteldirektør og medlem af Bevillingsnævnet


Formålet er at afdække, om der er opbakning til en bredere løsning, en Kolding-model, hvor alle eller flere barer, værtshuse og cafeer lukker en time eller to tidligere.

Svært af få folk

- Det helt overskyggende problem for vores branche er rekruttering af arbejdskraft, og det gælder både faglært og ufaglært, og det gør det jo bestemt ikke lettere at skaffe kvalificerede medarbejdere med de sene åbningstider.

- Og så er det jo bare endnu bedre, hvis det også betyder mindre vold i nattelivet. Det handler om at skabe et sundt restaurationsliv, der taler til det modne publikum, og jeg synes, det er fedt, at de satser på det i A.L. Passagen, siger Peder J. Madsen, der ser frem til drøftelsen efter sommerferien.

- Vi må tale om, hvad det skal betyde for en fremtidig bevillingsstrategi Kolding, og hvordan vi kan kombinere ændrede lukketider med andre ting såsom bedre forhold for udeservering, siger Peder J. Madsen.

Han har dog én stor bekymring:

- Det duer ikke, hvis det kommer til at betyde, at der kører busser fra Kolding til Fredericia og Vejle, når vores natteliv lukker. Det skal vi ikke have, siger han.

Annonce
Kolding For abonnenter

Voldtægtssag skaber utryghed hos beboere i ungdomsboliger: - Jeg føler hele tiden, jeg skal gå og holde øje med, hvem der render rundt her

Danmark

Onsdagens coronatal: Nu er over 74 procent af befolkningen færdigvaccineret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Venstrepolitiker og chef på flyvestationen får skarp kritik af Arbejdstilsynet: Mobber og skaber frygt

Sønderborg For abonnenter

Politimand frygtede for sit liv: Bosnisk pistolmand kan vende retur til Danmark om seks år

Varde

Hotel lever takket være opbakning: Men borgere taber penge, fordi folkeejet anpartsselskab er sendt til tvangsopløsning

Billund

Davidsen i Billund lukker: Vi har ikke udsigt til at skabe en lønsom forretning i Billund

Livsstil

Du kan opleve DM i Kolding: Her skal klatrene kæmpe om medaljer uden sikkerhedsnet

Varde For abonnenter

80-årige Flemming mister stort beløb på, at hotellet i hjembyen overlever: - Jeg låner stadig penge ud til gode projekter

Erhverv

Annie og Peter Hindbo fra Jordrup er nomineret til international landbrugs-pris: - Det tyder på, at vi gør noget rigtigt

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg For abonnenter

Kendt værtshus i Østerbyen går konkurs: Men der er stadig dans og kolde pilsnere i hytten

Danmark

Kulturministeren er skræmt over danske børns Youtube-forbrug: - Jeg er bange for algoritmer, jeg ikke forstår

Sønderborg

Voldsomt vejr vinder over færgerne: Alslinjen aflyser alligevel flere afgange

Vejen For abonnenter

Stormøde i kriseramt klub: Erhvervsmand vil samle opbakning til at genrejse klubben

Sydjylland

Glemsomme syd- og sønderjyder hjælper tyvene med at begå indbrud: Politiet opfordrer til at huske at låse døre og lukke vinduer

Annonce