Annonce
forside

Brancheorganisation om sønderjysk musikfight: Spændende hvor den lander

NygadeHuset i Aabenraa nyder allerede godt af pengene fra staten, fordi Sønderborghus som regionalt spillested også skal samarbejde med andre spillesteder i området. Arkivfoto
At være regionalt spillested giver mange muligheder, men kræver også stort arbejde, lyder det fra spillestedernes brancheorganisation Dansk Live. Her følger man den sønderjyske situation med spænding.

Aabenraa: Frie rammer og penge til lokal talentudvikling - men også en frygtelig masse krav.

Der er både klare fordele og tydelige ulemper ved at opnå prædikatet som regionalt spillested, som er det, Aabenraa Kommune håber at få fra 2021.

Det forklarer Esben Marcher, sekretariatschef i spillestedernes brancheorganisation, Dansk Live.

- Forskellen på den almindelige honorarstøtte og så den støtte, man opnår igennem regionalt spillested, er, at man får lidt flere midler, og at man råder lidt friere over de midler. Ikke mindst får man penge til at udvikle det lokale musikliv, og jeg tror, det er derfor, kommunerne i så høj grad engagerer sig. Her kan de nemlig få hjælp til at opfylde deres ambition om at få et mere levende musikliv, siger Esben Marcher.

Også meget arbejde

Men det er ikke sådan, at kunstnerne pludselig vil strømme til Aabenraa, hvis man skulle lande støtten som regionalt spillested, fortsætter han.

- Bookerne kigger snarere på honorarniveauet og skæver ikke så meget til, om man er regionalt spillested eller ej. Der er ikke noget, der er finere end andet, siger Esben Marcher.

Han understreger også, at der ligger meget arbejde i at være regionalt spillested.

- Og jeg snakker ikke bare om det arbejde, der åbenlyst ligger i musikdelen. Men også afrapportering, evaluering, forberedelse til ny søgerunde (regionale spillesteder udpeges for fire år ad gangen, red.) og så videre og så videre og så videre, siger Esben Marcher.

Han har ligeledes bemærket, at Aabenraa Kommune nu vil forsøge at gå efter prædikatet regionalt spillested, som Sønderborg lige nu sidder på.

- Rent objektivt set er det jo sundt, for det er med til at hæve barren, at der kommer en ny ansøger med friske ambitioner. Så det er spændende at se, hvordan den lander, afslutter han.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce