Annonce
Esbjerg

Brand i køkkenet: Beboer flygtede fra badet i morgenkåbe

Røgdykkere og brandfolk var i aktion på Kallesbjergvej i Nordby ved en brand, hvor beboeren måtte flygte fra badet og ud i det fri. Der skete heldigvis kun røg- og sodskader, ligesom nogle køkkenelementer udbrændte. Arkivfoto Annelene Petersen
Chokeret, men uskadt og fattet måtte en beboer i et rækkehus på Fanø låne tøj af naboen efter en brand.
Annonce

Fanø: Mens en beboer i Nordby var i bad, opdagede han pludselig voldsom røg i køkkenet. Kun iført en badekåbe flygtede han hurtigt fra sin lejlighed i rækkehuset på Kallesbjergvej 32 i udkanten af Nordby på Fanø.

Et større udrykning med to lokale brandsprøjter, røgdykkere og brandfolk samt holdlederen nåede sammen med landbetjent Chris Gade hurtigt frem, da alarmen gik klokken 14.44 tirsdag.

Den fattede beboer kunne fortælle brandfolkene, at ilden var opstået i køkkenet, hvor han havde sat mad over - og formentlig glemt den, da han gik i badeværelset.


Han var kommet ud, som han var - i morgenkåbe - men lånte noget tøj af naboen, indtil han kunne komme ind og hente sit eget.

Lasse Nygaard, indsatsleder, Sydvestjysk Brandvæsen


Den voldsomme røg fra køkkenet var synlig på lang afstand i den tæt-lave bebyggelse, men heldigvis skete der kun brandskader på nogle køkkenelementer og komfuret, mens de øvrige rum i rækkehuset blev kraftigt sod- og røgskadet. Også to nabo-lejligheder blev røg- og sodskadede.

Familien måtte efterfølgende genhuses, da lejligheden var ubeboelig på grund af skaderne.

Den 30-35 årige beboer var rolig, men chokeret over branden og den kendsgerning, at han havde glemt alt om den igangværende madlavning.

Annonce

Lånte lidt tøj

Han var klar over, at han ikke selv skulle forsøge at slukke ilden med vand, da der på komfuret var brændende olie eller fedtstoffer.

Det lykkedes dog de lokale brandfolk at slå branden ned, inden indsatsleder Lasse Nygaard med Fanøfærgen nåede frem fra Sydvestjysk Brandvæsen i Esbjerg.

- Beboeren var ikke opmærksom på maden på komfuret, der brød i brand, mens han var i badeværelset. Han var kommet ud, som han var - i morgenkåbe - men lånte noget tøj af naboen, indtil han kunne komme ind og hente sit eget, fortæller Lasse Nygaard, der sammen med de øvrige kunne konstatere, at beboeren ikke var blevet dårlig af det korte ophold i røgen i lejligheden.

Indsatslederen understreger, at beboeren reagerede helt rigtigt ved at forlade lejligheden i stedet for at forsøge at slukke branden selv.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter 37 år: Bjarne lukker Tøj og Sport

Vejen

Håndboldtræningen rykker udendørs

Annonce