Annonce
Aabenraa

Brand i lejlighed: Kanonslag kan være synderen

Et kanonslag kan være årsagen til en brand centralt i Aabenraa torsdag. Foto: Henrik Dürr
Politiet udelukker ikke, at det er et kanonslag, der torsdag startede en brand i en lejlighed i Aabenraa.
Annonce

Aabenraa: De seneste mange uger har voldsomme kanonslag været en del af dagligdagen for borgerne i Aabenraa Kommune, og nu tyder en del på, at problemet har nået nye højder.

Torsdag formiddag måtte Brand & Redning Sønderjylland og politiet rykke ud til en brand i en lejlighed på Borgmester Finks Gade i Aabenraa lige over for børnehaven Aabenraa Børnehus.

Der var gået ild i nogle møbler på en altan på 2. sal, og varmen var så voldsom, at flere ruder blev knust.

Selve brandårsagen er ikke på plads, men politiet har en noget uhyggelig teori.

- Vi kan ikke udelukke, at det er et kanonslag, der er blevet kastet op på altanen, siger politikommissær Chris Thorning Sørensen fra Områdestation Syd i Sønderborg.

Chris Thorning Sørensen betoner dog, at det endnu er for tidligt at drage nogle konklusioner.

- Det er vores brandundersøgelse, der i sidste ende skal være med til at klarlægge årsagen til branden. Hvis det viser sig at være et kanonslag, er det noget, vi tager meget alvorligt, siger Chris Thorning Sørensen.

Annonce

Tager det yderst alvorligt

Lejligheden, hvor branden opstod, er en del af Kolstrup Boligforening, der administreres af Salus Boligadministration i Aabenraa.

Her ser man med stor alvor på hændelsen.

- Hvis det er et kanonslag, så er det yderst alvorligt. Det er jo til fare for vores beboere, siger Toke Arndal, der er administrationschef hos Salus Boligadministration.

- Det er ikke bare drengestreger. Det er decideret farligt og noget, vi tager skarpt afstand fra, fortsætter han.

Annonce

Politi i skudlinjen

Skulle det vise sig, at det er et kanonslag, der er årsag til branden, så er det endnu et i rækken af voldsomme kanonslag, der dagligt generer borgerne i Aabenraa.

Politiet kom i forrige weekend også selv i skudlinjen, da der blev detoneret et kanonslag ved politistationen i Aabenraa, og ordensmagten har da også skruet op for patruljeringen i udvalgte dele af Aabenraa Kommune.

- Der bliver dels tale om øget tryghedsskabende patruljering, dels sætter vi flere politiressourcer af til at efterforske disse hændelser, der skaber utryghed blandt borgerne, understregede vicepolitiinspektør Henning Marcussen fra Syd- og Sønderjyllands Politi, Områdecenter Syd i Sønderborg, tidligere på ugen.


Vi kan ikke udelukke, at det er et kanonslag, der er blevet kastet op på altanen.

Chris Thorning Sørensen, politikommissær


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce