Annonce
Kolding

Brand i lejlighed: Mand fundet død og genoplivet

Klokken 03.13 natten til tirsdag rykkede Trekantbrand ud til brand i en lejlighed, der ligger i denne røde bygning bagved restauranten A Hereford Beefstouw i Helligkorsgade. Udefra er det svært at se, at der var brand i stueetagen. Foto: Lena Juul

En mand i 30'erne blev formentlig røgforgiftet af en brand i Helligkorsgade, og natten til tirsdag blev han overført til Rigshospitalet.

Kolding: Klokken 3.13 natten til tirsdag rykkede Trekantbrand ud til en ældre bygning, der ligger bagved restauranten A Hereford Beefstouw i Helligkorsgade. I huset er der fire lejligheder, og der var gået ild i køkkenet i en lejlighed i stueetagen.

En kvinde, der bor på første sal, kunne lugte et eller andet og blev opmærksom på, at der var ild i ejendommen.

Hun fik vækket de øvrige beboere, der kom ud af huset, men personen i den lejlighed i stueetagen, hvor der var ild, manglede.

Da Trekantbrand kom til stedet, blev døren til lejligheden sparket ind, og den savnede person lå på gulvet.

- Da vi fik ham reddet ud, var han død, så vi gik straks i gang med at give ham hjertemassage. Da lægen og ambulancen kom til stedet, fik vi med fælles hjælp hans hjerte i gang igen. Det drejer sig om en mand i 30'erne, fortæller indsatsleder ved Trekantbrand Claus Olsen.

Han oplyser, at manden blev indlagt og overført til Rigshospitalet, hvor han kom i trykkammer.

Fordi det er en ældre bygning, spredte branden sig med ekstra fart. Lejligheden, hvor branden opstod, blev voldsomt skadet, mens der var sodskader i de øvrige tre lejligheder.

- Det var ikke en vanskelig brand at slukke, og vi kunne køre fra stedet efter et par timer, fortæller indsatslederen.

Det har endnu ikke været muligt at få kontakt til politiet, for at høre mere om den tilskadekomnes tilstand.

Annonce

Da vi fik ham reddet ud, var han død, så vi gik straks i gang med at give ham hjertemassage. Da lægen og ambulancen kom til stedet, fik vi med fælles hjælp hans hjerte i gang igen.

Claus Olsen, indsatsleder ved Trekantbrand
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Først nu er Britta Nielsen dømt

Det har vakt berettiget opsigt, at det over en lang årrække lykkedes Britta Nielsen at stjæle over 100 millioner kroner, som ellers skulle være brugt til gavn for de svageste borgere i samfundet. Hvordan kunne en betroet offentligt ansat optræde så kynisk? Og hvordan kunne kontrolmekanismerne i en ellers gennemreguleret offentlig sektor svigte i så uhørt grad? Det er spørgsmål, mange danskere savner gode svar på. Og med god grund. For Britta Nielsen-sagen er sammen med andre statslige skandaler i de senere år med til at skabe tvivl om, hvorvidt vores samfund virkelig er så ukorrupt og velfungerende, som vi ellers godt kan lide at bryste os af. Desværre har Britta Nielsen også kunnet have oplevelsen af at være dømt på forhånd. Her er, hvad daværende socialminister Mai Marcado (K) sagde om Britta Nielsen i efteråret 2018 til Berlingske: - Man er virkelig gennemgående et dårligt menneske, når man vælger at stjæle fra den her gruppe. Så har man jo ingen moral og ingen nedre grænse for anstændighed. Mai Mercado havde fuldstændig ret i sin bedømmelse af Britta Nielsen. Men det var meget upassende, at hun stemplede Britta Nielsen som skyldig, inden retten havde talt. Det var en udtalelse, der formentlig er i strid med god forvaltningsskik, da Mai Mercado på det tidspunkt var minister og dermed havde et særligt ansvar. Såvel borgere, medier som politikere kan undervejs i en så omtalt sag som denne nemt komme til at bruge formuleringer, der reelt slår fast, at den mistænkte er skyldig. Men det er meget vigtigt, at vi holder fast i, at det kun er de uafhængige domstole, som kan frikende eller dømme en anklaget. Det skal også gælde for en gennemført kynisk svindler som Britta Nielsen. Selv om hun siden efteråret 2018 af de fleste har været opfattet som skyldig, var det først tirsdag klokken 16.30, at hun fik sin dom ved Københavns Byret. Mange vil nok mene, at hun havde fortjent en længere straf end de seks år og seks måneders fængsel, det blev til. Men det er ligegyldigt for Britta Nielsens sag, hvad den enkelte borger mener. Retten har talt, og sådan skal det være i et retssamfund.

112

Sag mod bisidder, der hængte jobcenter-ansatte ud på YouTube, er blevet udsat: Dommeren undersøges for at være inhabil

Annonce