Annonce
Tønder

Brand i skole: Elever slog alarm

Brand & Redning var hurtigt fremme på Skolevej, hvor der var massiv røgudvikling inde i skolebygningen. Foto: Uwe Iwersen

TØNDER: Tønders frivillige brandfolk var søndag aften ved 21-tiden massivt tilstede i Tønder Distriktsskole på Skolevej. Her var der voldsom røgudvikling i hovedbygning. Ifølge den første anmeldelse kom røgen fra det område, hvor skolens bibliotek befinder sig.

Heldigvis viste det sig hurtigt, at der ikke blev brugt for de mange brandfolk og slukningskøretøjer.

Ilden og især den kraftige røgudvikling kom fra en laserskærer, der befandt sig i biblioteket, og som af ukendte årsager pludselig stod i flammer.

- Branden var hurtigt slukket, nu koncenterer vi os skadesbegrænsning og især om at få røgen ud af bygningen, lød det klokke 21.30 fra indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Kenneth Achner.

Det var nogle af skolens elever, der tilfældigvis kom forbi, der havde opdaget røgen. De tøvede ikke et sekund, og slog omgående alarm.

- Stor ros til dem, lyder det fra Kenneth Achner.

Annonce
Indsatsleder Kenneth Achner (i rødt) og hans mandskab havde hurtigt styr på situationen. Foto: Uwe Iwersen
En tilkaldt politipatrulje optog rapport på stedet. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];