Annonce
Tønder

Brand i skole: Elever slog alarm

Brand & Redning var hurtigt fremme på Skolevej, hvor der var massiv røgudvikling inde i skolebygningen. Foto: Uwe Iwersen

TØNDER: Tønders frivillige brandfolk var søndag aften ved 21-tiden massivt tilstede i Tønder Distriktsskole på Skolevej. Her var der voldsom røgudvikling i hovedbygning. Ifølge den første anmeldelse kom røgen fra det område, hvor skolens bibliotek befinder sig.

Heldigvis viste det sig hurtigt, at der ikke blev brugt for de mange brandfolk og slukningskøretøjer.

Ilden og især den kraftige røgudvikling kom fra en laserskærer, der befandt sig i biblioteket, og som af ukendte årsager pludselig stod i flammer.

- Branden var hurtigt slukket, nu koncenterer vi os skadesbegrænsning og især om at få røgen ud af bygningen, lød det klokke 21.30 fra indsatsleder ved Brand & Redning Sønderjylland, Kenneth Achner.

Det var nogle af skolens elever, der tilfældigvis kom forbi, der havde opdaget røgen. De tøvede ikke et sekund, og slog omgående alarm.

- Stor ros til dem, lyder det fra Kenneth Achner.

Annonce
Indsatsleder Kenneth Achner (i rødt) og hans mandskab havde hurtigt styr på situationen. Foto: Uwe Iwersen
En tilkaldt politipatrulje optog rapport på stedet. Foto: Uwe Iwersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Marcus Knuth er en gemen mandattyv

Marcus Knuth blev onsdag De Konservatives nye udlændingeordfører samt integrations- og indfødsretsordfører. Det er der bestemt ingen grund til at ønske tillykke med. Den politiske belønning er nemlig aldeles ufortjent. Naturligvis er det fuldstændig legitimt, hvis Marcus Knuth ikke længere har følt sig hjemme i Venstre og derfor skifter til De Konservative. Til gengæld er det målt med moralske alen helt utilstedeligt, at politikeren blot fortsætter i Folketinget, som om intet var hændt. Den 5. juni i år sendte vælgerne 43 repræsentanter for Venstre ind i Folketinget. Så vidst vides har der ikke efterfølgende været et nyt valg. Derfor er de 43 mandater fortsat Venstres. Partihop er beklageligvis ikke helt så sjældne i dansk politik. Som regel er mønstret det samme – afhopperne tager deres mandater ind i det nye parti. Opfattelsen af, at politikerne så at sige ejer deres mandat er hinsides enhver sund fornuft. Mandatet tilhører de vælgere, der har udpeget den pågældende. Ved Folketingsvalget satte godt 9500 vælgere deres kryds ved Marcus Knuth. Det gjorde de givetvis i forventning om, at deres tillidsmand på tinge ville arbejde for Venstres dagsorden. Den tillid er nu gjort til skamme. Eneste anstændige beslutning er at forlade sin politiske tillidspost, hvis man af den ene eller anden grund kommer på kollisionskurs med sig parti. Så kan suppleanten nemlig rykke ind og fortsætte arbejdet for den liste, som vælgerne har peget på. Havde Marcus Knuth draget denne rette konsekvens, ville det aftvinge respekt. Det havde herefter stået ham frit for eventuelt at stille op som konservativ kandidat ved næste Folketingsvalg, hvor han måske endda havde haft rimelige muligheder for atter at blive sendt afsted til Christiansborg. I stedet har Marcus Knuth nu slet og ret gjort sig skyldig i gement mandattyveri, hvor han har sat sine egne interesser over vælgernes. Den slags bidrager til en politikerlede, som i dette tilfælde er absolut berettiget.

Annonce