Annonce
Haderslev

Brand i svinestald med 400 dyr blev hurtigt slukket

Brandfolk fra Hoptrup og to andre brandværn rykkede ud til gårdbrand torsdag eftermiddag. Arkivfoto
Alle grise blev reddet af landmandens hurtige indsats med en pulverslukker.

VEDBØL: En lokal landmand på Vedbølvej reagerede hurtigt torsdag, da han fik en alarm om, at strømmen var gået i en svinestald med 400 grise. En kortslutning havde antændt en ventilator og mørkelagt stalden.

Bondemanden fik fat i en pulverslukker og bekæmpede ilden.

– Han fik faktisk dæmpet branden ned, roser indsatsleder Lars Krogh.

Syv minutter efter alarmen var gået, holdt Hoptrup Frivillige Brandværn på gårdspladsen, og der blev sendt røgdykkere ind for at efterslukke og efterfølgende ventilere svinestalden.

Fordi der var fare for de mange dyr, blev også Falck fra Vojens og Sommersted Frivillige Brandværn kaldt til assistance. Sidstnævnte blev sendt hjem, mens de stadig var på vej. Falck nåede frem, inden det hele blev afblæst.

En dyrlæge konstaterede, at de mange svin ikke havde taget nævneværdig skade. Heller ikke da ventilatoren faldt ned fra loftet.

Ilden nåede også at få fat i spærene i tagkonstruktionen. Alarmen kom klokken 16.33.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce