Annonce
Tønder

Brand og Redning Sønderjylland er klar til festdag

En del af programmet er overrækkelsen af hædersbeviser. Arkivfoto: André Thorup
Et nyt år er i gang, og det er tid til at takke for året, der gik. Det gør Brand og Redning Sønderjylland lørdag i Tønder Sport og Fritidscenter, når den årlige nytårsparole løber af stablen.

TØNDER: Traditioner skal holdes i hævd, og det er præcist hvad Brand og Redning Sønderjylland gør lørdag, når den traditionsrige nytårsparole finder sted. I år er Tønder og Øster Højst Frivillige Brandværn værter for arrangementet, som finder sted i Tønder Sport og Fritidscenter.

Nytårsparolen samler det fælles beredskab for Haderslev, Aabenraa og Tønder Kommuner til en sand festdag, hvor der foruden taler og uddeling af hæderstegn er god mad og anekdoter på programmet.

Deltagerne er brandfolk samt politikere, folketingsmedlemmer, samarbejdspartnere og ansatte.

Annonce

En tak

Nytårsparolen er samtidig en anledning til at takke alle de, der har gjort en forskel i dagligdagen det seneste år:

- Vi vil gerne sige tak til alle, der yder en indsats inden for beredskabet og som er med til at gøre en forskel i dagligdagen. En tak, der også retter sig til erhvervslivet, som bakker op og stiller sig til rådighed for ansatte der også er brandfolk - og ikke mindst lokalsamfundene og de familier som støtter op og står bag, siger borgmester Henrik Frandsen, som derudover også er formand for Beredskabskommissionen i Brand og Redning Sønderjylland.

Han fortsætter:

- Det er dejligt, at vi til denne slags begivenheder kan få sagt tak til de mange frivillige, som er med til at skabe tryghed i området og få vist lidt af det fantastiske fælles beredskab, som Brand og Redning Sønderjylland er, siger fortæller Henrik Frandsen.

Årets nytårsparole finder sted lørdag klokken 10 i Tønder Sport og Fritidscenter. Tønder Kommune oplyser desuden, at man skal være beredt på, at særlige køretøjer kan komme forbi lørdag formiddag. En del af brandfolkene har nemlig vagt under parolen, så hvis der sker noget, så skal de kunne rykke hurtigt ud alligevel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce