Annonce
Tønder

Brand på loftet: Beboer redder stuehus med hurtig indsats

Indsatslederen roser ejendommens beboer for en hurtig indsats, der gjorde en forskel. Foto: Uwe Iwersen
Indsatsleder fra Brand & Redning Sønderjylland roser beboer for snarrådig indsats, da der torsdag aften pludselig opstod brand i loftet over stuehuset.
Annonce

RENBÆK: - Han gjorde det helt rigtige.

Sådan lyder de anerkendende ord fra indsatsleder Kenneth Achner fra Brand & Redning Sønderjylland, Tønder, efter at han torsdag aften blev kaldt til en gårdbrand på Renbækgårdvej øst for Skærbæk.


Da vi nåede frem, brændte det stadig, men ikke så meget som det ville have gjort, hvis han ikke havde gjort noget.

Kenneth Achner, indsatsleder, Brand & Redning Sønderjylland, Tønder


Omkring klokken 20.30 gik al strøm på ejendommen, og samtidig opdagede beboerne, at der var ild på yderloftet over stuehuset.

- Manden fik fat i nogle ildslukkere, der var på ejendommen, og gik i gang med at slukke samtidig med, at vi var på vej. Da vi nåede frem, brændte det stadig, men ikke så meget som det ville have gjort, hvis han ikke havde gjort noget, fortæller Kenneth Achner.

Annonce

Hurtig indsats

Han sendte et hold røgdykkere ind i bygningen, der hurtigt fik gjort arbejdet færdig. Ilden nåede således ikke at bryde gennem taget, og ejendommen tog ikke mere skade, end at den fortsat var beboelig.

Det var Falcks brandfolk fra Skærbæk og de frivillige brandmænd fra Løgumkloster, der var blevet kaldt til branden. Når der blev sendt bud efter kollegerne fra Løgumkloster, skyldtes det ifølge Kenneth Achner, at den første melding lød på gårdbrand. Og så bliver der ikke taget chancer.

Den endelige brandårsag er endnu ikke fastlagt, men i forlængelse af selve brandforløbet retter mistanken sig mod de elektriske installationer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Gratis julekoncert i Folding Kirke

Annonce