Annonce
Trekantområdet

Brandbilmuseet: Vejle er ikke eneste by uden plan

Vejle Kommune har blandt andet en hestetrukket brandslukningsvogn stående på museet i Oksbøl. Her fortæller museets ejer, at kun én kommune givet en tilbagemelding på, hvad planen er for de udstillede køretøjer, når museet lukker. Foto: Jacob Schultz
Til september lukker Panser- og Brandbilmuseet i Oksbøl, men det er uvist, hvor de mange udstillede brandbiler efterfølgende kommer til at ende henne.

Vejle/Oksbøl: Panser- og Brandbilmuseet i Oksbøl huser i øjeblikket en stor samling af offentligt og privatejede brandbiler.

Men fremtiden for de offentligt ejede, historiske udstillingskøretøjer er lige nu meget uvis. Per 1. september lukker museet nemlig, og manden, der driver det - Hans Jørn Marcussen - fortæller, at det kun er Odense Kommune, som indtil videre har planer for sine køretøjer.

- Den eneste kommune, der har styr på det, er Odense. Her kommer to af brandbilerne til Asnæs, mens én kommer til Odense. Museet i Asnæs får også alle vores modelbrandbiler, fortæller Hans Jørn Marcussen.

Annonce

Han forklarer videre, at museet lukkes, fordi han nu har drevet det for egne midler i 13 år.

- Jeg er 74 år, og det skal have en ende engang. Jeg har jo aldrig fået nogen form for støtte eller tilskud, siger han.


Brandbilerne kommer ikke bare til at blive kørt ud i den kolde sne.

Hans Jørn Marcussen, museumsejer


Samtidig udtrykker han sin ærgrelse og overraskelse over, at der aldrig har været foreninger inden for brandvæsenet, der har vist interesse for at hjælpe til på museet fra tid til anden.

- Jeg havde nok troet, at man ville have vist interesse i form af penge eller en håndsrækning til eksempelvis at give rundvisninger på museet. Men det er der ikke været. Jeg har aldrig fået en enkelt henvendelse, siger han.

Når museet lukker

Besøgstallene har der ikke været noget galt med. Sidste år kom der cirka 17.000 besøgende, hvoraf 85 procent var tyske turister, fortæller Hans Jørn Marcussen.

Men per 1. september er det slut, når museet lukker.

- De respektive beredskaber rundt om i landet, som har brandbiler udstillet, har inden for det seneste halve år fået besked på, at vi lukker, siger Hans Jørn Marcussen og fortæller, at ingen ud over Odense har meldt tilbage, hvad man har af planer.

- Nu skal vi til at se på logistikken for, hvad der sker efter 1. september. Men brandbilerne kommer ikke bare til at blive kørt ud i den kolde sne, lover han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Kongeskibet satte et kulinarisk punktum for 101 års genforening

Sport

En ærlig Kasper Hjulmand: Vi skulle aldrig være gået på banen igen med chokerede spillere

Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sønderborg

Gense videoen: Dronningen holder reception på Kongeskibet i Sønderborg

Annonce