x
Annonce
Tønder

Brandmænd hædret med taler og hæderstegn

Johan Madsen (t.v.) modtager 10-års tegnet fra bestyrelsesmedlem i Tønder Frivillige Brandværn, Ole Jensen. Privatfoto
Ni medlemmer af Tønder Frivillige Brandværn hyldet for tro tjeneste. Tidligere brandkaptajn Poul Erik Henriksen har været "i ilden" i 45 år.

TØNDER: Æres hvem æres bør.

Det har Tønder Frivillige Brandværn for vane at gøre ved den årlige vinterfest, og den nåede værnet lige netop at gennemføre, inden den aktuelle corona-situation satte en stopper for den slags.

Omkring 30 brandmænd m/k havde sammen med deres ægtefæller eller kærester taget mod invitationen, og ud over mad og selskabeligt samvær bød aftenen altså ikke mindst på overrækkelse af diplomer og hæderstegn.

I alt ni brandmænd fik således både verbale og synlige skulderklap for deres indsats i værnet.

Seks gange blev der uddelt hæderstegn til udgangsuniformen for 10 års tro tjeneste. Allan Høeg fik overrakt et diplom for bestået holdlederuddannelse, og så var der 30-års og 45-års tegn til henholdsvis Thomas Krakau og værnets tidligere kaptajn Poul Erik Henriksen.

Annonce

10 års tegn

De seks frivillige brandfolk, der blev hædret for 10-års tro tjeneste i Tønder-værnet, var Jan Andreasen, David Andersen, Jonas Jacobsen, Michael Nielsen, Lars Bargmeyer og Johan Madsen.

Plads til flere

Tønder Frivillige Brandværn regnes for Danmarks ældste. Værnet fejrede sidste år 150 års jubilæum. Værnet har netop nu knap 40 aktive medlemmer, og der er plads til flere.

- Hvis man kunne tænke sig at blive brandmand, kan man skrive en besked via vores Facebook-side "Tønder Frivillige Brandværn, fortæller værnets sekretær, Torben Godballe.

Alle nye medlemmer gennemgår en grunduddannelse, der tager 74 timer. Herefter følger en funktionsuddannelse, der er berammet til 148 timer.

Allan Høeg kan nu kalde sig holdleder. Diplomet, som tegn for veloverstået uddannelse, modtog han under vinterfesten af brandkaptajn Kim Clausen. Privatfoto
Lars Bargmeyer modtog hæderstegnet for 10-års tjeneste af bestyrelsesmedlem Dan Nielsen. Privatfoto
Brandkaptajn Kim Clausen (t.h.) overrækker 10-års tegnet til Jonas Jacobsen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce