Annonce
Billund

Efter dødsfald: Brandstationerne i Grindsted og Billund har fået deres nye ledere

Gunnar Melchiorsen har gennem 28 år været frivillig brandmand i Grindsted. Nu bliver han leder af den lokale brandstation. Foto: Martin Ravn
Både i Billund og Grindsted er det velkendte ansigter, der fremover skal stå i spidsen for de lokale brandstationer.

Billund/Grindsted: De lokale brandstationer i Billund Kommunes to centerbyer har igen fået en leder. Men i modsætning til tidligere har de to brandstationer ikke længere den samme leder. I Grindsted er det fremover Gunnar Melchiorsen, der står i spidsen for brandstationen, mens det i Billund er Dannie Binger, der har genindtaget den post, som han tidligere har haft.

Indtil for få måneder siden var det Jimmy Andersen, der stod i spidsen for brandstationerne i både Billund og Grindsted, ligesom han var leder i Esbjerg. Men da Jimmy Andersen i sommer pludselig døde, skulle der findes en anden løsning, og her er valget altså faldet på to lokale personer, der begge fungerer som frivillige på den lokale brandstation.

Annonce

Ikke planlagt udskiftning

Det var ikke planen, at de to lokale brandstationer på nuværende tidspunkt skulle have nye ledere. Jimmy Andersen var tidligere leder af brandstationerne i både Esbjerg, Grindsted og Billund, men midt i juni døde han pludselig og efterlod sig et stort tomrum

.

Det er efterfølgende besluttet, at de to lokale brandstationer skal have hver deres leder.

Godt kendt med opgaverne

54-årige Dannie Binger har for få år siden været frontmand for Billund Brandstation, og han vender derfor tilbage til en stilling, han på mange måder er godt kendt med. Også Gunnar Melchiorsen er godt kendt med sin lokale brandstation i Grindsted, da han i 28 år har været frivillig brandmand, ligesom han de seneste seks-syv år har været tillidsmand for de 21 frivillige brandmænd på stationen.

For ham var det meget naturligt at søge stillingen som brandstationsleder, da han gennem en årrække alligevel havde stiftet bekendtskab med en del af opgaverne.

- Jeg har længe gået og passet materiellet. Jimmy (Andersen, red.) lagde gennem længere tid flere og flere opgaver over på mig, og så var det naturligt for mig, at jeg søgte stillingen og kom et skridt længere op, fortæller Gunnar Melchiorsen.

Har snust til det

En brandstationsleder i Billund eller Grindsted er ansat på deltid og har blandt andet til opgave at lave vagtplaner og stå for den daglige vedligehold og drift.

- Mange af de ting, jeg skal lave, har jeg lavet i forvejen, men der kommer selvfølgelig nogle afgørelser, som jeg selv skal stå for at træffe i stedet for bare at ringe til Jimmy, fortæller Gunnar Melchiorsen.

Dannie Binger har i en ikke så fjern fortid været brandstationsleder i Billund. Her byder han velkommen til den traditionsrige nytårsparole i 2017. Arkivfoto: Andreas Bjerre
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce