Annonce
Billund

Brandstiftelse kan koste udvisning: 33-årig er tiltalt for fire naturbrande

Retten i Herning. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Anklager kræver 33-årig udlænding, der bor i Vorbasse, udvist for fire naturbrande i foråret. Retssagen skal køre ved retten i Herning.

Vorbasse: Står det til anklagemyndigheden ved Midt-og Vestjyllands Politi, skal en nu 33-årig mand af udenlandsk herkomst udvises, hvis han dømmes skyldig i tiltalerne for fire naturbrande i Skjern i april i år samt en stribe tyverier.

Ifølge anklageskriftet, der tæller 12 punkter i alt, er han også tiltalt for to gange at kontakte en kvinde, som han havde tilhold mod at kontakte. Tilholdssagerne er foregået i Herning.

Hvordan tiltalte forholder sig til anklagerne, har det ikke været muligt at få oplyst. Midt-og Vestjyllands Politi holder, indtil sagen skal for retten, kortene tæt ind til kroppen. Der er endnu ikke berammet en dato for sagen.

Annonce

- Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige noget om, hvad tiltalte siger til anklagerne, siger Claus Benner, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi.


Af hensyn til efterforskningen kan jeg ikke sige noget om, hvad tiltalte siger til anklagerne.

Claus Benner, anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi


Om  tiltalte er tidligere straffet, hvad hans nationalitet er, og hvilke bevæggrunde han skal have haft for at sætte ild til de fire naturområder, vil anklager vente med at have frem til under retssagen.

De områder, hvor der er antændt brande, tæller blandt andet et læhegn, bevoksning og juletræer, mens tyverierne omfatter både tøj og dagligvarer.

Sidder bag tremmer

Den nu 33-årige bor i Vorbasse og har tidligere siddet varetægtsfængslet, da politiet sigtede ham for de fire naturbrande. Han blev efterfølgende løsladt, men sidder nu bag tremmer igen, da han desuden er sigtet i en voldssag fra Herning, oplyser politiet.

Om manden sættes i forbindelse med en femte naturbrand i Skjern i april samt yderligere fem i juli, ønsker politiet endnu ikke at sige noget om af hensyn til efterforskningen.

Annonce

Arrestation

Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Ringkøbing fortæller, at der er søgt kendelser med henblik på arrestation i forbindelse med nogle af julis naturbrande. Men af hensyn til efterforskningen kan han ikke sige mere.

Heller ikke de præcise adresser på brandene har det været muligt at få oplyst, men ifølge Dagbladets oplysninger har størstedelen fundet sted i området omkring Messingvej og Ferrodanvej tæt ved både industrikvarter og brandstation.

Sidste år i august var der fem til seks naturbrande i samme i Skjern. Om den 33-årige også er mistænkt for disse, har Midt-og Vestjyllands Politi ingen kommentarer til.

Annonce
Navne For abonnenter

Bækkes kroballer og pennevenindens søde farbror trak i københavneren Panja

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Lokal politiker fik Hyballa-banner flået ned af kontrollører: - Min grænse går, når træneren bliver beskyldt for vold

Varde For abonnenter

Succes i specialklassen: Nu er hunde de nye hjælpelærere

Vejen

Adolf er en af kommunens ældste borgere: Antallet af ældre over 100 år er steget

Sønderborg For abonnenter

Brødre med succes: Omsætning i korn- og foderstofselskab er vokset eksplosivt med dem i spidsen

Sydjylland For abonnenter

Inden Marco fyldte et år, fik hans forældre at vide, han kun havde seks måneder tilbage at leve i: De har kun en time om ugen med døende søn

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland

Syd- og sønderjyske forældre siger farvel til folkeskolen til fordel for fri- og privatskoler

Tønder

Bingo: Vognmand investerer massivt i fremtiden

EfB

Hyballa: Jeg ville elske at arbejde med van der Vaart

Erhverv

Nystartet firma med gaderacer har solgt fire biler: - Vi går efter en slutspurt efter sommeren

Sønderjyske Fodbold For abonnenter

Karakterer: Forsvarer overbeviser igen, og midtbanemand ramte den lige i rumpetten

Aabenraa

Beboere savner plejehjemmets gæsteværelse

Annonce