Annonce
Tarm

Brandstifter-sag udsat på grund af kalender-koks: Den anklagede kom ikke fra arresten til retten

Branden i maskinhuset ved Hedegaards Maskinstation ved Ådum i december 2018 ødelagde maskiner og bygninger for omkring 3,5 millioner kroner. Foto: Mads Dalegaard
Kalenderkoks hos Kriminalforsorgen betød, at ankesagen må udskydes til et senere tidspunkt.

TARM/VIBORG: Den 34-årige mand fra Lyne, der er tiltalt for at have sat ild til Hedegaards Maskinstation på Odderupvej ved Ådum, var den eneste, der manglede, da ankesagen ved Vestre Landsret skulle begynde tirsdag.

Dommere og domsmænd sad klar, vidnerne var på vej, forsvarer og anklager havde papirerne fremme, men da klokken slog 9.00 og sagen skulle begynde, var anklagebænken stadig tom.

Kriminalforsorgen, der har ansvaret for at fragte og bevogte den 34-årige tiltalte, havde rod i kalenderen og sendte derfor ingen fængselsbetjente til Vestre Landsret. Den 34-årige sidder i arresten i Viborg, som ligger få kilometer fra landsretten, men anklagerens ihærdige forsøg på at skaffe transport og bevogtning af manden til dagens retsmøde, var forgæves.

Annonce

Tre mænd til bevogtning

Branden på Hedegaards Maskinstation skete 28. december 2018, men det var først efter, at den 34-årige nogle måneder senere blev fængslet for drabet på Kenneth Linde Simonsen i februar 2019, at han også blev sigtet for brandstiftelse på maskinstationen, hvor der skete skader for omkring 3,5 millioner kroner.

Den 34-årige blev i sommeren 2020 idømt 13 års fængsel for drabet, hvilket han ankede til Vestre Landsret. I efteråret 2020 blev han ved retten i Herning fundet skyldig i at have startet den voldsomme brand og blev idømt et år og otte måneders fængsel. Også den dom blev anket til Vestre Landsret.


Med en dom for drab er den 34-årige at betragte som en fange, der kræver ekstra bevogtning.


Vestre Landsret stadfæstede i februar i år drabsdommen på 13 års fængsel. Med en dom for drab er den 34-årige at betragte som en fange, der kræver ekstra bevogtning. Kriminalforsorgen skal derfor stille med ikke færre end tre fængselsbetjente for at bevogte ham under ankesagen.

Annonce

Vidne måtte tage hjem

Det var ifølge anklageren ikke muligt for Kriminalforsorgen at skaffe tre mænd til tirsdagens retsmøde med så kort varsel efter kalender-kokset. Derfor valgte dommeren at aflyse både tirsdagens og onsdagens retsmøde, så sagen nu skal berammes igen.

Vidnerne i sagen, heriblandt ejeren af Hedegaards Maskinstation, som var nået frem til landsretten, måtte derfor aflyses.

Det er endnu uvist, hvornår den udsatte ankesag vil komme til at foregå ved Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce