Annonce
Esbjerg

Brandvæsen og kommunen leder efter kilden til dårlig lugt i Esbjerg

En indsatsleder fra Sydvestjysk Brandvæsen er sammen med kommunensn miljøvagt i gang med at opspore årsagen til dårlig lugt i store dele af Esbjerg. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen.

Esbjerg: Det lugter grimt i store dele af Esbjerg torsdag formiddag.

Både Esbjerg Kommune, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydvestjysk Brandvæsen har fået henvendelser fra borgere, der fortæller om grim lugt af forskellig karakter.

- Vi har to henvendelser fra beboere på henholdsvis Sønderbakken i den østlige del af byen og Grønlandsparken i nord, og de fortæller om lugt af henholdsvis brændt gummi og klorin, men vi har ikke hørt noget fra virksomheder, der har haft uheld eller lignende, der kunne være årsag til lugtgenerne. Og så længe, der ikke er noget mere konkret, så er det vanskeligt at gøre ret meget, siger Sonja Knudsen fra Industri & Miljø ved Esbjerg Kommune.

På Facebook er der masser af borgere, der fortæller om dårlig lugt forskellige steder i Esbjerg, og flere nævner lugten af brændt gummi eller brændt haveaffald.

Det bekræfter vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Dammark, der også har fået henvendelser og forespørgsler fra bekymrede borgere, men heller ikke politiet har noget konkret at går efter.

Annonce

Undersøgelse

Det har Sydvestjysk Brandvæsen heller ikke, men også her har man fået henvendelser.

- Det er fra borgere forskellige steder i Esbjerg, og der er nu sendt en indsatsleder ud for at undersøge det nærmere i samarbejde med miljøvagten fra kommunen, men det kan godt være svært at lokalisere, når vi ikke ved mere. Henvendelserne går på lugt af brændt gummi, klorin eller andet kemisk, oplyser Karsten Pedersen, der branddisponent ved Falck, der i disse tider passer telefonerne for Sydvestjysk Brandvæsen.

Ved du noget om lugten, er du meget velkommen til at sende en mail på redaktion.esbjerg@jv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Annonce