x
Annonce
Esbjerg

Brandvæsen og kommunen leder efter kilden til dårlig lugt i Esbjerg

En indsatsleder fra Sydvestjysk Brandvæsen er sammen med kommunensn miljøvagt i gang med at opspore årsagen til dårlig lugt i store dele af Esbjerg. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen.

Esbjerg: Det lugter grimt i store dele af Esbjerg torsdag formiddag.

Både Esbjerg Kommune, Syd- og Sønderjyllands Politi og Sydvestjysk Brandvæsen har fået henvendelser fra borgere, der fortæller om grim lugt af forskellig karakter.

- Vi har to henvendelser fra beboere på henholdsvis Sønderbakken i den østlige del af byen og Grønlandsparken i nord, og de fortæller om lugt af henholdsvis brændt gummi og klorin, men vi har ikke hørt noget fra virksomheder, der har haft uheld eller lignende, der kunne være årsag til lugtgenerne. Og så længe, der ikke er noget mere konkret, så er det vanskeligt at gøre ret meget, siger Sonja Knudsen fra Industri & Miljø ved Esbjerg Kommune.

På Facebook er der masser af borgere, der fortæller om dårlig lugt forskellige steder i Esbjerg, og flere nævner lugten af brændt gummi eller brændt haveaffald.

Det bekræfter vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Mads Dammark, der også har fået henvendelser og forespørgsler fra bekymrede borgere, men heller ikke politiet har noget konkret at går efter.

Annonce

Undersøgelse

Det har Sydvestjysk Brandvæsen heller ikke, men også her har man fået henvendelser.

- Det er fra borgere forskellige steder i Esbjerg, og der er nu sendt en indsatsleder ud for at undersøge det nærmere i samarbejde med miljøvagten fra kommunen, men det kan godt være svært at lokalisere, når vi ikke ved mere. Henvendelserne går på lugt af brændt gummi, klorin eller andet kemisk, oplyser Karsten Pedersen, der branddisponent ved Falck, der i disse tider passer telefonerne for Sydvestjysk Brandvæsen.

Ved du noget om lugten, er du meget velkommen til at sende en mail på redaktion.esbjerg@jv.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Annonce