x
Annonce
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Der er tale om betydelige mængder vand, skriver brandvæsenet på Twitter i et opslag akkompagneret af dette billede. Foto: Trekantområdets Brandvæsen

Billund: Flere flyafgange måtte søndag aflyses i Billund Lufthavn på grund af kraftig vind, og nu spiller vejret endnu engang lufthavnen et puds.

Søndag aften er brandfolk rykket ud til lufthavnens parkeringspladser, hvor der er opstået oversvømmelser på grund af de store mængder regn, der er faldet i løbet af dagen.

Trekantområdets Brandvæsen oplyser på Twitter, at der er tale om en større indsats, og at vandet er stigende. Brandvæsenets vagtcentral har ikke mulighed for at uddybe situationen nærmere over for avisen.

I Vejle by har Vejle Kommune også advaret om, at der er risiko for oversvømmelser søndag aften, og Syd- og Sønderjyllands Politi melder om vand på vejene og risiko for akvaplaning flere steder i den nordlige del af politikredsen.

Det kraftige blæsevejr er efterhånden løjet noget af, men ifølge DMI vil der også i det kommende døgn komme store mængder regn.

Brandfolk forsøger at hindre vandet i at stige yderligere ved at pumpe det væk. Foto: Trekantområdets Brandvæsen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Borgmester forlanger grænsen åbnet

Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Annonce