Annonce
Kolding

Brandvæsenet rykkede ud: Transformatorkabler var overophedet og skyld i kraftig røgudvikling

Der blev ringet 112, da der blev set kraftig røgudvikling på Palme Alle. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær / Jysk Fynske Medier / Ritzau Scanpix

Kolding: Der var blå blink og slukningskøretøjer til stede på Palme Alle natten til fredag kort efter klokken 01.00.

Det oplyser Sydøstjyllands Politi fredag formiddag.

Men selvom brandbilerne altså var rykket ud, var der ingen grund til panik. Det viste sig nemlig, at der ikke var nogen brand på adressen. Brandvæsenet var blevet tilkaldt, fordi en anmelder havde set kraftig røgudvikling fra stedet på Palme Alle. Politiet fortæller dog, at det aldrig udviklede sig aldrig til mere end bare røg.

Ifølge politiet skyldtes røgudviklingen, at nogle transformatorkabler fra overophedet. Problemet blev kort tid efter løst af Trefor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce