Annonce
Kolding

Brandvæsenet: Udvid motorvejen af hensyn til trafiksikkerheden

Antallet af ulykker på motorvejen omkring Kolding er tæt på fordoblet på fem år. Både politiet og Vejdirektoratet peger på, at årsagen skal findes i den stigende trafik på strækningen. Arkivfoto: Søren Gylling
Der sker færre uheld på på motorvejsstrækningen mellem Middelfart og Nr. Aaby, efter den er blevet udvidet med et ekstra spor, mener Jarl Vagn Hansen, der er beredskabsdirektør i Trekantbrand. Han peger på, at en udvidelse af motorvejen omkring Kolding vil have samme effekt.
Annonce

Kolding: Motorvejen omkring Kolding bør udvides af hensyn til trafiksikkerheden.

Det mener Jarl Vagn Hansen, der er beredskabsdirektør i Trekantbrand, i hvert fald. Antallet af ulykker på motorvejen omkring Kolding er tæt på fordoblet i løbet af de seneste år fem år, men ved at etablere et tredje spor rundt omkring Kolding kan man vende den statistik, mener beredskabsdirektøren.

- Min klare opfattelse er, at antallet af ulykker vil falde, hvis der bliver lavet et tredje spor. Samtidig vil et tredje spor også betyde noget positivt for trafikafviklingen generelt, hvis man har et uheld, så man fortsat kunne holde åbent i et eller to spor i stedet for at være nødt til at spærre hele motorvejen, siger Jarl Vagn Hansen.

- Jeg mener, man skal have færdiggjort, så der er tre kørespor i hele Trekantområdet. Det er et af de største trafikknudepunkter i Danmark, og det har store konsekvenser, at trafikken holder stille, selvom vi har et effektivt beredskab, siger han.

Annonce

Udvidelse virker

Ifølge de seneste tal fra Vejdirektoratet, som JydskeVestkysten har fået aktindsigt i, skete der i 2014 77 uheld mellem Motorvejskryds Kolding og frakørsel 66 Christiansfeld, mens der i 2018 skete 139 ulykker på samme strækning. Både politiet og Vejdirektoratet har tidligere forklaret til JydskeVestkysten, at det stigende antal ulykker skyldes, at motorvejen er ved at løbe tør for plads til flere biler.

Beredskabsdirektøren har inden for de seneste år set, hvordan en udvidelse af motorvejen mellem Middelfart og Nr. Aaby har haft positiv indflydelse på antallet af ulykker.

- Det er et meget frisk eksempel på, at det har en positiv effekt i forhold til antallet af uheld, når en strækning bliver udvidet. Et andet eksempel kunne være udvidelsen af Vejlefjordbroen, som ligger lidt længere tilbage, men der er det også min opfattelse, at antallet af ulykker er faldet, siger Jarl Vagn Hansen.

Trafikken på motorvejen omkring Kolding stiger årligt med mellem tre og fire procent, og heri skal man også finde en del af forklaringen på stigningen i trafikuheldene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Esbjerg

Coronaen lagde dæmper på Knæk Cancer i Esbjerg:: Færre mødte op på Tobakken til Tænd Et Lys-ceremonien

Annonce