Annonce
Tønder

Braveheart: Det store svigt på en mark i Agerskov

Billedet er fra Venstre drive in-opstillingsmøde i Agerskov den 18. juni. Foto: Kurt Gabs
Annonce

Læserbrev: Stedet er ikke højlandet i Skotland, men derimod en åben mark med EU tilskud ved Agerskov. Tiden er ikke middelalderen, men derimod vor nutid, nærmere betegnet den 18. juni 2020. Vor ulykkelige helt hedder ikke William Wallace, men derimod Henrik Frandsen, Tønders borgmester. Men derefter når vi til lighedspunkterne.

Det, der skete for Braveheart for flere hundrede år siden udspiller sig pludselig igen for åbent tæppe i Agerskov. Medens borgmester Henrik Frandsen kæmper mod oprørshæren fra Møgeltønder, vender 55 riddere fra Skærbæk ham pludselig ryggen.

Henrik Frandsen havde fejlagtigt følt sig sikker på sine landsmænd, men de havde inden slaget lavet en aftale med hæren fra Møgeltønder om nogle fede udvalgsposter efter næste valg.

Da slaget var på sit højeste, vender de 55 riddere fra Skærbæk derfor pludselig deres biler på gule plader og kører hjem med deres Judas-stemmesedler, uden at bruge dem i valget.

De havde hverken stemt for eller imod borgmesteren, de havde bare stemt, som det var aftalt med hæren fra Møgeltønder. Det store svigt mod William Wallace udgør stadig den dag i dag et sort kapitel i Skotlands ellers stolte historie. Ridderne fik senere en trang, men velfortjent skæbne.

Det store svigt mod Henrik Frandsen den 18. juni 2020 bør ej heller belønnes med ”guld og grønne skove”. Hvis der er retfærdighed til i denne verden, bliver Martin Iversen aldrig borgmester i Tønder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

12.000 husstande mistede strøm og varme i nat: Problem med midlertidigt el-anlæg var skyld i brand

Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Kolding

Politikere vil ikke hjælpe gymnasium i Kolding: Må vente på nye, landsdækkende regler om fordeling af elever

Annonce