Annonce
Tønder

Braveheart – en ny ”lokalhistoriker” er sprunget ud?

Annonce

Læserbrev: Torben Ravn (TR) er i tre læserbreve i JV sprunget ud som lokalhistoriker, her kort før han skal i gang med at nyde sit velfortjente otium.

TR har således søgt lighedspunkter med valget af spidskandidat for Venstre i Tønder med en kendt begivenhed fra den skotske historie, nemlig den 1. skotske frihedskrig mod briterne omkring år 1300. Her sammenligner TR med William Wallace, som et større publikum fik kendskab til gennem Mel Gibson-filmen: ”Braveheart”.

Imidlertid hører det med til at være en god historiker, også hvis man skal skrive Venstre i Tønders nyere historie, at man har styr på fakta, på sine kilder og på sin dokumentation. Det gælder både på det, som man vil skildre, og det, som man vil relatere det til. Og at man ikke udelukkende har sit kendskab fra egne drømme og vrangforestillinger.

TR har ikke styr på nogen af delene, hverken i beskrivelsen af begivenhederne i Venstre, eller i beskrivelsen af forholdene i Skotland i 1305, hvor William Wallace efter nederlaget på slagmarken blev henrettet af briterne på Smithfield marked i London i august måned. Omkring år 1300 var der en stærk rivalisering omkring kongetitlen i Skotland, som endte med, at Robert the Bruce blev konge. Han førte senere en succesfuld kampagne mod det britiske overherredømme, som sluttede med slaget ved Bannockburn i juni 1314, hvor skotterne sejrede og på den måde sikrede deres uafhængighed i flere hundrede år.

Så sammenligningen med Tønder Venstre er helt ude af proportioner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce