Annonce
Rejser

Bravo Tours indtager calabrien i Italien

I den sydligste del af Italien, i Calabrien, har italienerne selv holdt ferie i årtier. Stress og jag synes ikke at eksistere, og der er tid til en kop kaffe på ethvert gadehjørne, fortæller Peder Hornshøj, administrerende direktør i Bravo Tours. Foto: Bravo Tours

Calabrien i Syditalien er velkendt blandt italienske turister, men i området høres ikke megen dansk tale. Det bliver der til en vis grad ændret på, når Bravo Tours til maj begynder at sende chartergæster dertil. Og skal man tro Peder Hornshøj, administrerende direktør i bureauet, har de noget at glæde sig til. Han kalder det "det ægte Italien" med byen Tropea som "kystens juvel".

Direktøren har altid et godt øje til feriesteder med et lækkert køkken. På restauranterne er det "mama" selv, der står i køkkenet, fortæller han, og så kan besøgende i øvrigt glæde sig over et prisniveau, der ligger cirka 30 procent under det i Norditalien.

I Grækenland har Bravo Tours taget halvøen Peloponnes - mere præcist byerne Tolo og Nafplio - tilbage i programmet. Ikke mindst fordi det nu er muligt at flyve direkte til lufthavnen i Kalamata på halvøen i stedet for til Athen, hvorfra der er omkring 150 kilometers kørsel til de to byer.

Også her er det kendetegnende, at den lokale befolkning for længe siden "fandt" de gode steder og er blevet ved med at komme tilbage. Her er et roligt ferieliv og for eksempel ingen kædebutikker eller neonskilte.

Har man mod på en oversøisk rejse til sommer (juni til september), tilbyder Bravo Tours som noget nyt Vietnams charmetrold over dem alle, byen Hoi-An, som nyt rejsemål. Der er dansktalende rejseleder på feriestedet. Desuden har bureauet udvidet det eksisterende rundrejseprogram i Vietnam med endnu flere ture. De afvikles alle i vinterhalvåret. /thor

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Lisbeths corona-syge mand ligger bevidstløs i respirator: Pas på jer selv - og ikke mindst pas på andre

Leder

Kamp mod corona berettiger meget, men: Der er også en grænse

Regeringer verden over krænker fundamentale frihedsrettigheder for at bekæmpe corona. Værst i lande med udemokratiske regimer, men også Danmark kan være med. Det er en farlig udvikling. Krisen er så enorm, at vi selv i åbne demokratier må acceptere, at nogle af vores frihedsrettigheder sættes på pause. Det kan være retten til at måtte forsamle sig og bevæge sig frit. Det afgørende er ikke at gå for langt. Det har mange gjort. I Kina var og er det ikke sundt at kritisere diktaturets indsats mod corona. I Cambodia er 17 anholdt for at sprede "falske nyheder". I Tyrkiet er 19 anholdt for blandt andet at skrive, at corona var mere udbredt, end myndighederne sagde. I Ungarn er premierminister Viktor Orbán nu reelt diktator, efter at parlamentet har bemyndiget ham til på ubestemt tid at kunne regere per dekret, altså uden politisk flertal. Samtidig vedtog parlamentet en lov, som giver op til fem års fængsel for at offentliggøre "falske informationer". Så vidt er vi ikke i Danmark, men Mette Frederiksens regering er to gange blevet stoppet i forsøget på at gå for langt. I sit udkast til den første hastelov foreslog regeringen at bemyndige sundhedsministeren til at lade myndigheder trænge ind i private hjem uden dommerkendelse, hvis der var mistanke om smitte. I udspillet til den anden hastelov, som blev vedtaget sent tirsdag aften, ville regeringen give Styrelsen for Patientsikkerhed adgang til borgernes dankorttransaktioner for at spore potentielt coronasmittede – også uden dommerkendelse. Også dét blev heldigvis stoppet. I begge tilfælde demonstrerede Socialdemokratiet, hvad det har gjort siden sin valgsejr: Man er tilhænger af en meget stærk stat, som gerne må gribe dybt ind i borgernes private liv, hvis det tjener, hvad partiet opfatter som fællesskabets bedste. Men det sætter Grundloven faktisk grænser for, og det er godt, at nogle partier i Folketinget stadig har den som ledestjerne. Coronakrisen berettiger mange indgreb, men der er også en grænse.

Danmark

Live: FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus

Danmark

Lyt med: Har EU spillet fallit under corona-krisen? Nej, EU ender som sejrherre, siger ekspert

Annonce