Annonce
Indland

Bred gruppe af medier går sammen om radiobud

Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Når radiokanalen, som Radio24syv i dag sender på, snart skal i udbud, vil en gruppe af medier byde sammen.

Jysk Fynske Medier vil stå i spidsen for en gruppe af mediers bud på den radiokanal, som Radio24syv i dag sender på.

Det skriver Mediawatch.

Det drejer sig om syv mediehuse, der går sammen om at byde på retten til at sende radio på kanalen med det formelle navn FM4:

Jysk Fynske Medier, Herning Folkeblad, Skive Folkeblad, Sjællandske Medier, Lollands-Falsters Folketidende, Flensborg Avis og Radio ABC i Randers.

Ydermere bakker Jyllands-Posten og Der Nordschleswiger op om ansøgningen fra de regionale medier.

I spidsen for projektet står Jysk Fynske Medier, der mener at kunne levere på politikernes ønske om en mere regionalt forankret radio.

- Vi synes, at de udmeldinger fra politisk hold om, at den (radioen, red.) skal placeres og indholdsmæssigt i højere grad afspejle det lokale er yderst interessant og relevant for os, siger Bjarne Munck, viceadministrerende direktør i Jysk Fynske Medier, til Ritzau.

Helt centralt for særligt Dansk Folkeparti i udformningen af udbudsmateriale for FM4-kanalen har været den geografiske placering af radioens hovedredaktion.

Hvor en radiostation drevet af de regionale medier skal forankres, har de dog ikke gjort sig klart endnu, fortæller Bjarne Munck.

- Vi har ikke gjort det endeligt op, men Aarhus, Herning og Odense er jo oplagt for os til at sende en del af vores udsendelser fra. Men hvor hovedkontoret præcis skal ligge, har vi ikke fastlagt endnu.

Selv om medierne, ikke overraskende, selv mener at kunne levere en god radio, så er der respekt for det produkt, der i dag bliver leveret fra København og Radio24syv.

- Først og fremmest har vi meget stor respekt for det, der laves på Radio24syv. Men vi tror, at vi kan gøre det mere lokalt og dermed gøre det relevant for en større målgruppe, der ikke har det nuværende formats interesse.

- Men der er ingen tvivl om, at der er nogle dygtige kræfter på Radio24syv, og dem vil vi i givet fald også overveje, hvordan de i givet fald vil kunne køre videre, siger Bjarne Munck.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce