Annonce
Indland

Bred modstand mod ekspropriation

Venstrefløjens vælgere er lige så kritiske over for ekspropriation i forbindelse med private formål som borgerlige vælgere.

Glem alt om at ekspropriere borgeres jord og ejendom for at skabe plads til private formål som virksomheder, skydebaner, storcentre, golfbaner, musikfestivaler m.m.

Sådan lyder det fra mere end tre af fire danskere i en meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den massive modstand mod ekspropriationer til private formål går samtidig fuldstændig på tværs af de normale politiske skillelinjer og er lige så stor blandt rød bloks vælgere som hos de borgerlige partier.

Det gælder også Enhedslistens og SFs vælgere, og det er bemærkelsesværdigt, mener chefjurist Jacob Mchangama fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos.

- Ofte tror man, at det kun er borgerlige vælgere, der går op i den private ejendomsret. Men der er tilsyneladende en grundlæggende tværpolitisk forståelse blandt almindelige danskere om, at den private ejendomsret så vidt muligt skal respekteres og i hvert fald ikke krænkes for at give plads til private formål, siger Jacob Mchangama til Jyllands-Posten.

Han har i tidligere undersøgelser påvist, at mindst hver fjerde kommunale ekspropriation sker i forbindelse med private formål.

Meningsmålingen viser også, at der er et solidt flertal i befolkningen for at stramme reglerne for ekspropriation, så det bliver sværere for kommunerne at ekspropriere folks ejendom.

Miljøminister Ida Auken (SF) har ingen planer om at stramme lovgivningen, og formanden for kommunernes teknik- og miljøudvalg, borgmester Martin Damm (V), mener heller ikke, at der er behov for stramninger.

Annonce
Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Dorthes 15-årige datter blev fundet død på sin efterskole: - Da de nævnte, at det var Sanja, rejste jeg mig, gik ind i stuen og skreg helt vildt

Navne For abonnenter

Stine fra Landmand søger kærlighed sagde ja til Niels hjemme i haven: - Der er ikke nogen af os, der passer ind på et slot eller i en kirke

EfB

Jeppe Højbjerg: Jeg er bekymret for EfB’s fremtid

Esbjerg For abonnenter

Aleksander udsatte sig selv for smerte, da han brugte en lighter og en tøjklemme til at brænde et 30 centimeter motto på sin venstre arm: - Det blev nærmest en slags hjernevask

Hundredvis af ben amputeret, mulige dødsfald og topchef fyret med millionhåndtryk: Det her skal du vide om skandalesagen

Varde

Tidligere byrådsmedlem står frem og retter kritik mod kommunen i sag om mulig svindel med kommunale midler

Kultur For abonnenter

Da han blev fyret og havde kærestesorger, var det klubben, der samlede ham op: Hother er biker for life

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Esbjerg

Mystisk blomstertyveri: Alle friske skud fra Eriks havekrukker klippet af – gerningsmænd jagter måske farlig rus

Elektricitet på de ædlere dele kan hjælpe en stor patientgruppe med et udbredt problem

EfB For abonnenter

EfB lukkede sæsonen med dødkedelige 94 minutter og 2-2 mod Jammerbugt: Mareridtet er forbi – eller er det?

Kultur For abonnenter

Succesforfatterens triste ungdom: Mobberi på seminariet kom til at præge hele hendes liv

Billund

Maria deler sin overvægt ærligt på sociale medier - også når det går den forkerte vej: - Jeg har altid spist, når livet gjorde ondt

Annonce