Annonce
forside

Bred opbakning til borgerrådgiver

SF vil have en borgerrådgiver - de øvrige politiekre var i aftes med på idéen. Foto Jørgen Kirk

SF foreslår en særlig borgerrådgiver, som hjælper borgerne med at finde rundt i det kommunale system. De øvrige partier vender tommelen op.

Ringkøbing: Fore fire år siden foreslog ældrerådsmedlem K.B. Nielsen, at Ringkøbing-Skjern kopierede andre kommuner, som for længst havde ansat en såkaldt borgerrådgiver.

Den gang skete der ikke noget.

Men nu foreslår SF, at Ringkøbing-Skjern får sin egen borgerrådgiver, som for eksempel kan vejlede borgere, der ikke kan finde rundt i de kommunale systemer, give hjælp til at klage over en kommunal afgørelse eller sørge for hjælp til at forstå en skrivelse fra kommunen.

Denne gang er der bid. Byrådskandidat Lone Faurholdt Knudsen (SF) brugte nemlig gårsdagens vælgermøde på Generator til at spørge det politiske panel, om det er med på at støtte forslaget.

Her løftede repræsentanterne fra alle de 11 partier deres ja-skilt.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Søren Elbæk erklærede, at han godt kunne lide tanken.

- Men jeg er ked af, hvis det er nødvendigt med en borgerrådgiver, lød meldingen.

Kristian Bøgsted (DF) foreslår, at en borgerrådgiver i stedet for at sidde på rådhuset skal være flyvende og have træffetider flere forskellige steder i kommunen, så rådgiveren kommer til borgeren og ikke omvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Covid 19: Lad os nu bare få ro på

I Italien er syv personer døde af covid 19 også kaldet coronavirus. Omkring 300 er smittet. Også i Storbritannien er der smittede og så at sige på vores dørtrin er der mistanke om et tilfælde i Hamborg. På Tenerife er danskere i isolation på et hotel, efter en italiensk gæst åbenbart har bragt smitten med sig.På den baggrund er det sandsynligt, at smitten kan nå os. Er det en alvorlig situation? Ja, bestemt. Men der er ikke tale om en katastrofe.Det indtryk kunne nemt opstå, hvis man kaster et blik på børserne. De danske aktier har haft de største kurstab i årevis. På de internationale børser er billedet det samme.Kursfaldene er ikke noget bevis på faren fra covid 19, men bekræfter blot, at Mogens Lykketoft havde ret, da han i sin tid og med noget grovere ord konstaterede, at finanssektoren var befolket af sensitive sjæle.Covid 19 er en ny sygdom. Derfor har vi ikke noget naturligt immunforsvar, ligesom det foreløbig kun er en påstand, at Kina skulle have udviklet en vaccine.Men med alle disse forbehold er coronavirus slet og ret influenza. Den sygdom er bestemt ikke til at spøge med. Således døde godt 1600 danske af influenza i sæsonen 2017/2018.For hver af disse afdøde og deres pårørende var der tale om en tragedie. Men influenzadødsfaldene har vi år efter år, uden det udløser panik endsige styrtdyk på børserne.En angstprovokerende kendsgerning er, at vi alle på et tidspunkt skal dø. Den gode nyhed er, at der kun er ringe sandsynlighed for, at coronavirus koster os livet.I sygdommens epicenter, Kina, er omkring 80.000 med sikkerhed smittet, og knap 3000 dødsfald er officielt registreret. Det svarer til en dødelighed med rigtig mange nuller på førstepladsen i procenten af døde i forhold til Kinas enorme befolkning på næsten 1,4 milliarder mennesker. Selv hvis mørketallet i antallet af døde er tre, fire eller endog ti gange højere, er regnestykket det samme.Det er således ikke den sorte død, der hærger. Lad os være vagtsomme, men ikke paniske.

Kolding

Formand vil rulle udskældt besparelse tilbage: - Ældre skal bevare muligheden for at spise sammen

Annonce