x
Annonce
forside

Bred opbakning til borgerrådgiver

SF vil have en borgerrådgiver - de øvrige politiekre var i aftes med på idéen. Foto Jørgen Kirk

SF foreslår en særlig borgerrådgiver, som hjælper borgerne med at finde rundt i det kommunale system. De øvrige partier vender tommelen op.

Ringkøbing: Fore fire år siden foreslog ældrerådsmedlem K.B. Nielsen, at Ringkøbing-Skjern kopierede andre kommuner, som for længst havde ansat en såkaldt borgerrådgiver.

Den gang skete der ikke noget.

Men nu foreslår SF, at Ringkøbing-Skjern får sin egen borgerrådgiver, som for eksempel kan vejlede borgere, der ikke kan finde rundt i de kommunale systemer, give hjælp til at klage over en kommunal afgørelse eller sørge for hjælp til at forstå en skrivelse fra kommunen.

Denne gang er der bid. Byrådskandidat Lone Faurholdt Knudsen (SF) brugte nemlig gårsdagens vælgermøde på Generator til at spørge det politiske panel, om det er med på at støtte forslaget.

Her løftede repræsentanterne fra alle de 11 partier deres ja-skilt.

Socialdemokratiets borgmesterkandidat Søren Elbæk erklærede, at han godt kunne lide tanken.

- Men jeg er ked af, hvis det er nødvendigt med en borgerrådgiver, lød meldingen.

Kristian Bøgsted (DF) foreslår, at en borgerrådgiver i stedet for at sidde på rådhuset skal være flyvende og have træffetider flere forskellige steder i kommunen, så rådgiveren kommer til borgeren og ikke omvendt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

112

Efterlysning: Hvor er Daniel?

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce