Annonce
Sønderborg

Bredt felt dyster om at blive årets kometvirksomhed

SwipBox og Allan Kaczmarak vandt i 2019 Sønderborg Kometpris og er igen i år nomineret. Arkivfoto: Timo Battefeld
Fem meget forskellige virksomheder dyster i år om Sønderborg Vækstråds kometpris.
Annonce

Sønderborg: Fem virksomheder dyster i år om titlen som årets kometvirksomhed i Sønderborg Kommune, som bliver uddelt af Sønderborg Vækstråd.

Banke blev etableret i 2010 har siden da været tro mod strategien og holdt fokus på at udvikle og sælge elektriske drivsystemer til tunge køretøjer som renovationsbiler og kraner.

Bæredygtighed ligger implicit i produktet. Ved at bruge Banke reduceres energiforbrug, CO2 udledning og støj samtidig med, at partikelforurening mindskes.

Virksomheden har oplevet en hurtig vækst og har nu opnået positionen som europæisk markedsleder. Den beskæftiger 25 medarbejdere og har hovedsæde på Kær.

SwipBox vandt i 2019 æren som Sønderborg Kometpris, hvilket i øvrigt var første gang prisen blev uddelt. Væksten er fortsat og SwipBox er igen med i opløbet om Kometprisen.

Et Kometpris-kriterie er virksomhedernes handlinger i forhold til Verdensmålene, hvilket SwipBox, hvis pakkebokssystem står i mange lande, opfylder.

Virksomhedens 90 medarbejdere globalt er fokuseret med at implementere verdensmål nummer ni, 11, 12 og 17 i virksomhedens processer og i udviklingen af nye produkter.

Annonce

E-learning og robotceller

Guide2know er også en af fem nominerede virksomheder. Den designer og leverer digitale læringsløsninger og er en af de mest i erfarne i branchen.

Kundekredsen for Sønderborg-firmaet er såvel private som offentlige og omfatter blandt andet godt halvdelen af landet kommuner.

For at blive nomineret som Kometvirksomhed skal virksomhed skal have et skalerbart koncept og dette kriterie opfylder Guide2know.

Et andet kriterie er, at det er positivt, hvis man har tiltrukket ekstern kapital. Det har  Guide2know også gjort, idet den i 2018 blev en del af Gyldendal-koncernen.

I spidsen for Easyrobotics i Sønderborg står administrerende direktør Per Lachenmeier. Arkivfoto: Timo Battefeld

Easyrobotics ”move your parts” og det er netop, hvad ingeniørvirksomheden med Per Lachenmeier i spidsen har stor succes med.

Fokuseret produktudvikling af robotceller har relativt hurtigt medført en positiv omsætning og har skabt en formidabel vækst.

Der er solgt flere end 500 robotceller. Hovedparten er eksporteret til 36 forskellige lande igennem et stærkt forhandler-netværk.

Annonce

Afgørelse i næste uge

ViewNet Systems har specialiseret sig i at producere, levere og servicere nøglefærdige udendørs og indendørs totalløsninger af storskærme og infostandere

Virksomheden, som er grundlagt i 2009 af Lars Dalvig, er i dag markedsleder i Danmark for skærme, der kører døgnet rundt i alle ugens dage.

ViewNet Systems er nomineret såvel som Sønderborg Kometvirksomhed som Sønderborg Vækstvirksomhed 2020.

ViewNet Systems med direktør Lars Dalvig er spil til to af de tre priser, som uddeles. Arkivfoto: Henrik Rath

Den 3. december kan du følge Årets Business Event 2020, som i år finder sted online klokken 14.30 – se med på www.event2020.dk.


Den 3. december kan du følge Årets Business Event 2020, som i år finder sted online klokken 14.30 – se med på www.event2020.dk.I løbet af de fem kvarter, som den direkte transmitterede tv-udsendelse varer, bliver i alt tre forskellige kåringer gennemført.


I løbet af de fem kvarter, som den direkte transmitterede tv-udsendelse varer, bliver i alt tre forskellige kåringer gennemført.

De andre to er Sønderborg Vækstvirksomhed 2020 samt Sønderborg Iværksætter Pris 2020. I begge tilfælde er finalefeltet også på fem.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: En typisk minkavler får udbetalt over 11 millioner kroner - se tallene her

Annonce