Annonce
Læserbrev

Brev til Mette Frederiksen

Læserbrev: Kære Mette. Jeg skriver til dig på vegne af Kære Pleje APS.

Mine kollegaer og jeg har mandag den 14. oktober fået den triste nyhed, at vi fra 1. februar står uden arbejde, og at vores borgere skal sige farvel til deres faste hjælper. Igen skal der spares, og igen står vores ældre for skud. Vi fra Kære Pleje har igennem flere år opbygget en tillid til mange hundrede borgere og gået ind i vores arbejde med hele vores hjerter. Vi har opbygget en tillid til hvert enkelte menneske igennem flere år, men dette ser kommunen bort fra og vælger en leverandør, som mærkeligt nok kan levere pleje til en uhørlig lav pris, hvilket for os lyder helt urealistisk. Kommunen handler på tilbud og ikke kvalitet.

Vi hos Kære Pleje er derfor gået sammen om en demonstration på torsdag den 17. oktober kl. 14 på Rådhuspladsen i Fredericia i håb om, at vi kan råbe højt nok, så der bliver lukket øjne op for, at vores kære borgere ikke bare er et nummer i systemet. Vi vil som ansatte i Kære Pleje kæmpe for vores borgere til det absolut allersidste, vi vil ikke lade vores borgere lide i stilhed.

Vi ansatte stiller os meget undrende overfor, at vores borgere kan vælge en privat udbyder, men at de ikke har en lovgivning på en fremtidig stabilitet. Hvert fjerde år bliver vores borgere taget som gidsler og står atter usikkert og med det endelige valg fuldstændig ude af deres hænder.

Kære Pleje er et etableret firma med mange kunder. Vi har igennem 12 år, og er dermed den ældste leverandør i Fredericia, ydet omsorg, tryghed, respekt samt fleksibilitet for alle vores kunder. Denne situation rammer desværre alt for mange af vores ældre.

Kære Mette, hvornår er nok, nok? Hvorfor skal vores ældre altid stå for skud for kommunens besparelser? Hvor er hjertet i alt dette her, hvor er samvittigheden, livskvaliteten, respekten og ikke mindst værdigheden i alt det her? Hjælp os med at værdsætte de ældre borgere, og giv dem ret til at bibeholde deres trygge rammer, deres livskvalitet og lad os stå sammen og vise den respekt til de borgere, som igennem hele deres liv har betalt deres skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kan vi i det mindste få ærlig kommunikation?

Det lover simpelt hen ikke godt for regeringens troværdighed. I ni ministerier har man skiftet kommunikationschef efter valget. I syv tilfælde er der blevet ansat en kommunikationschef, der træder ind ad døren med et cv præget af tætte personlige eller politiske relationer til den socialdemokratiske minister, der netop har sat sig til rette i ministerkontoret. Der er tale om tidligere personlige rådgivere, valgkoordinatorer og politisk frivillige i valgkampe. Det er dog et tilfælde, insisterer regeringen. Et helt ufatteligt tilfælde, fristes man til at tilføje. Alt er gået rigtigt til. De bedste er valgt, i hvert eneste tilfælde. Og ministrene har overhovedet ikke blandet sig. Hedder det sig. I Danmark er embedsmandskorpset ikke politisk udpegede. Der er godt nok en tendens til, at politikere omgiver sig med flere og flere rådgivere, men kommunikationschefer i ministerier er ikke rådgivere. De er embedsmænd, de arbejder for staten og dermed for borgerne. De får løn af statskassen. De er ikke socialdemokrater eller noget andet - de er upolitiske. Det er derfor, at ansættelserne af de syv kommunikationschefer stikker sådan ud. Det er derfor oppositionen - ført an af Ole Birk Olesen, Liberal Alliance, i en stadig mere og mere kontant retorik insisterer på at få svar fra ministrene på spørgsmålet: Er alt gået rigtigt til? Man forstår den stigende irritation, som bortforklaringerne fortsætter. Det er en dybt beklagelig udvikling. Det er muligt, at politikere har brug for mere og mere politisk rådgivning, og derfor har behov for politiske rådgivere. I så fald er det rådgivere, de skal ansætte, og det skal selvfølgelig ske transparent for alverden. Stå ved det, tag det efterfølgende politiske slagsmål i Folketinget, for ærligt talt vil det være en kamp, der er til at klare. Uanset hvad der siges lige nu på tværs af folketingssalen, vil den næste regering formentlig ansætte endnu flere politiske rådgivere, end denne har gjort. Sådan er trenden. Men vær dog ærlig. Drop skuespillet. Hellere politisk udvalgte kommunikationschefer end fordækte udnævnelser, der skaber tvivl om afsenderen på de budskaber, som vil komme ud af samtlige ministerier de kommende år.

Annonce