Annonce
Aabenraa

Brevdueresultater fra Tinglev

Aabenraa: Vejrliget driller brevduerne. Således blev de længere afstande på grund af dårligt vejr først løsladt om søndagen, fremfor som sædvanligt om lørdagen. Duerne til de længere afstande bliver pakket torsdag aften, så tre nætter i transportkurvene er lang tid. Heldigvis var hjemkomsterne dog acceptable, oplyser brevdueforeningen i Tinglev.

På ungeflyvningen fik Ib Rosager en sektionsvinder. Et fantastisk resultat i betragtning af, at han kun afsendte tre unger, og det var hans første sektionsvinder nogensinde.

Resultaterne blev følgende:

Göttingen 350 km: 1) Team Carstensen, 1412 meter per minut. 2) Jan Rasmussen, 1411 mpm. 3) Team Nicolaisen, 1360 mpm.

Hannover 290 km: 1) Team Carstensen, 1459 mpm. 2) Jan Rasmussen, 1450 mpm. 3) Team Hansen, 1418 mpm.

Bad Oldesloe 134 km: 1) Team Nicolaisen, 1685 mpm 2) Team Hansen, 1650 mpm. 3) Jan Rasmussen, 1607 mpm.

Bad Oldesloe sport: 1) Jan Rasmussen, 1679 mpm 2) Team Hansen, 1596 mpm. 3) Ib Rosager, 1411 mpm.

Bad Oldesloe unger: 1) Ib Rosager, 1515 mpm 2) Jan Rasmussen, 1492 mpm. 3) Team Hansen, 1271 mpm.

/exp

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Sydjylland

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Annonce