Annonce
Sydjylland

Brexit baner vejen for vestjysk Venstre-kandidat

Linea Søgaard-Lidell stillede op til Europa-Parlamentet for Venstre og fik 24.153 personlige stemmer. Snart kan hun kalde sig medlem efter den britiske exit fra EU. Foto: David Perrin/Free
Man troede, at brexit ville blive en epidemi, men det har vist sig at være kuren, siger Venstres kommende medlem af Europa-Parlamentet, Linea Søgaard-Lidell.

Hun har ventet siden foråret 2019, og til maj bliver det endelig en realitet.

Linea Søgaard-Lidell (V), der ved Europa-Parlamentet sidste år blev valgt som Venstres fjerde og Danmarks 14. mandat, tiltræder endelig i Europa-Parlamentet. Det sker, fordi Storbritannien fredag ved midnat dansk tid træder ud EU, hvorefter en omfordeling baner vejen for en ekstra plads til Danmark.

Men hvem er den relativt ukendte Venstre-kvinde, der nu skal til Bruxelles?

Den 32-årige Linea Søgaard-Lidell fra Esbjerg er proeuropæisk ind til benet, engageret i den grønne omstilling og det indre marked, og så tror hun på, at briternes exit rent faktisk kan vendes til en styrke.

Hun taler med en optimisme, ja, nærmest en begejstring omkring det europæiske samarbejde. Det har flere årsager. For det første fordi der var en høj stemmedeltagelse ved europaparlamentsvalget. For det andet fordi flere EU-skeptiske partier gik tilbage. Et tegn på, at opbakningen til EU er bredt forankret på tværs af landene, mener Linea Søgaard-Lidell. Her spiller - noget paradoksalt - brexit en rolle, mener hun.

- Det er klart, at briternes afsked har presset os, og vi bliver et vigtigt medlem og en stor økonomi mindre. Men hvor mange troede, at brexit ville blive en epidemi, har det vist sig at være kuren. Det har været til skræk og advarsel for mange andre. Jeg tror bestemt ikke, det kommer til at presse os på den måde, mange har frygtet, siger Linea Søgaard-Lidell.

Annonce

Linea Søgaard-Lidell

Navn: Linea Søgaard-Lidell

Alder: 32 år, født 30. marts 1987

Fødested: Esbjerg

Nationalitet: Dansk

Parti: Venstre

Uddannelse: Danmarks Journalisthøjskole, Aarhus Universitet - BA i europæiske studier.

Karriere: Rådgiver hos Kristiansen+Partners, kommunikationsrådgiver i Danmarks Grønne Investeringsfond, kommunikationsrådgiver i Vækstfonden. Fra 2020 medlem af Europa-Parlamentet.

Økonomi og klima

Endnu mangler mange ting at falde på plads i forhold til briternes fremtidige forhold til EU. Forhandlingerne om en ny handelsaftale venter således forude.

- Selv om briterne forlader os i weekenden, er det jo langtfra ovre. Risikoen for et hårdt brexit lurer stadig. Så det er helt sikkert noget, vi kommer til at tale mere om, siger hun.

Lige nu tænker hun dog mest på de pladser i økonomiudvalget og miljøudvalget, som hun har fået tildelt. Hendes holdning er, at EU skal gå forrest i kampen for både klima og miljø. Det går alt, alt for langsomt lige nu, mener Linea Søgaard-Lidell.

- Vi lykkes først med en bæredygtig omstilling af samfundet, hvis det bliver på en facon, hvor vi ikke skaber et fattigere samfund for os selv. Hvis EU skal vise vejen, skal bæredygtighed gå hånd i hånd med vækst og gode levevilkår, siger Linea Søgaard-Lidell.

Tre måneders barsel

Egentlig kunne hun have tiltrådt i Europa-Parlamentet om kort tid. Men når Linea Søgaard-Lidell først starter i maj, skyldes det, at hun netop har født og har tre måneders barsel. Indtil da må Danmark undvære sit 14. medlem. Der kommer ikke til at være en vikar indtil da.

- Jeg er absolut klar, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Se de nyeste tal: 77 indlagte corona-patienter i Region Syddanmark

Danmark

Live: Nu har 179 personer med coronavirus mistet livet i Danmark

Esbjerg

Esbjerg løber sammen og hver for sig

Sydjylland For abonnenter

Politiet i opråb: Uklare GDPR-regler forsinker opklaring af kriminalitet

Annonce