Annonce
Kolding

Bridgeresultater fra Kolding Bridge Centers otte afdelinger i uge 2

Kolding: Mandag: Hjerter ES: Afd. A: Torben Frimer-Knud Meier foran Grete Ipsen-Ulla Mohr, afd. B: Else Rasmussen-Lotte Maybom foran Ketty Schou-Jens Riis. Koldinghus: Kr. Rask-Poul Suddergaard foran S. P. Nielsen-Olav Thomsen og Peter Nicolaisen-Niels Sterling

Tirsdag afd A: Kirsten Møller-Chr. Østergaard foran Inger Gai-Anne Kok, afd.B: Ingelise Niemann-Tage Mortensen foran Tove I. Andersen-Lene Degn. BK45: Hold: Karin og Jesper Jungdal samt Eigil Holdt og Jens Felthaus.

Onsdag: Lille Klør: Afd. A: Hanne Hauge-S. P. Nielsen foran Else Andersen-Erling Kalhøj, afd. B: Irene Johanssen-Aase S. Jensen foran Birgit Carlsen-Jytte Hansen, afd. C: Annelise Christensen-Chresten Kragh foran Jenny Gad-Ingelise Rasmussen. Lille Slem: Knud Meier-Erling Kalhøj foran Lena Houborg-Egon Kirkegaard og Lise og Bent Lykke.

Torsdag: KBC14: Hold. A: Tim Christensen, Keld Skovsen, Lotte Maybom og Chr. Thaarup, afd. B: Anne Kok, Inger Gai, Ruth Fønss og Lisbeth Søe. Spar 2: Hold Afd. A: Anders Mølvig, Claus Tegtmeier, Lis og Jens E. Jensen, afd. B: Else og Søren K. Sørensen samt Mette og Jørn H. Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Annonce