Annonce
Kolding

Brikkerne er ved at falde på plads: Sådan er formandskasketterne fordelt i det nye byråd

Foreløbig kan disse seks kalde sig udvalgsformænd i Kolding Byråd udover borgmester Knud Erik Langhoff, som er født formand for økonomiudvalget. Øverst fra venstre er det Merete Due Paarup (R), Birgitte Munk Grunnet (S), Søren Rasmussen (DF), Jakob Ville (V), Eva Kjer Hansen (V) og Birgitte Kragh (V). Collage
Brikkerne er ved at falde på plads i det nye byråd. Kun SF mangler at fortælle, hvordan partiet vil fordele sine udvalgsformandsposter mellem de fire medlemmer af den nye byrådsgruppe.

Kolding: Formandskasketterne for de forskellige udvalg i det nye Kolding Byråd er så småt ved at finde deres ejermænd, og billedet er, at alle byrådets partier får betydningsfulde poster og synlige politiske platforme at markere sig på, når arbejdet i det nye byråd starter efter nytår.

Tirsdag var Venstre, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti færdige med at sætte navne på de formands- og næstformandsposter, de er blevet tildelt i konstitueringsforhandlingerne - kun SF's gruppe var endnu ikke klar til at melde sit persongalleri ud.

Byrådets største parti, Venstre med ni mandater, placerer Jakob Ville på formandsposten i det nye plan-, teknik- og boligudvalg, Birgitte Kragh får formandsposten for sundheds- og fritidsudvalget, mens Eva Kjer Hansen bliver ny kulturudvalgsformand i Kolding Kommune. Birgitte Kragh bliver også næstformand i seniorudvalget, mens Tobias Jørgensen bliver næstformand i børne-, uddannelses- og familieudvalget, og Ole Martensen bliver næstformand i et af to nye overordnede visions- og strategiudvalg, udvalget for bæredygtig vækst, hvor radikale Merete Due Paarup bliver formand.

Annonce

Klart signal

Det andet overordnede udvalg, social bæredygtighed, bliver den kommende viceborgmester, socialdemokraten Birgitte Munk Grunnet, formand for.

Den nyvalgte og politisk helt uprøvede frontfigur for Socialdemokratiet bliver også næstformand i økonomiudvalget, hvor borgmester Knud Erik Langhoff (K) er født formand, ligesom Munk Grunnet bliver næstformand i voksen-, unge-, social- og arbejdsmarkedsudvalget og desuden formand for Kolding Havns bestyrelse.

De mange tunge poster til Munk Grunnet er et klart signal om, at hun skal køres i stilling til at sikre Socialdemokratiet et godt valg om fire år.

Ligeledes nyvalgte Filip Bekic Bladt (S) bliver næstformand i natur-, miljø- og klimaudvalget, mens partifællen Poul Fremmelev med erfaring fra regionsrådet bliver næstformand i sundheds- og fritidsudvalget.

Dansk Folkepartis Søren Rasmussen fortsætter som formand for seniorudvaget, og han kan også kalde sig 2. viceborgmester i det nye byråd. I dag er han viceborgmester.

Og så er der - bortset fra SF altså - radikale Merete Due Paarup, som sætter sig for bordenden i  udvalget for bæredygtig vækst, ligesom hun bliver næstformand i kulturudvalget.

Vi kommer ikke til at kede os. Det er nogle betydningsfulde poster.

Birgitte Munk Grunnet (S)

Det levner tilbage til SF formandsposterne for natur-, miljø- og klimaudvalget, som naturfagskonsulent Jørn Chemnitz er oplagt kandidat til, samt voksen-, unge-, social- og arbejdsmarkedsudvalget og børne-, uddannelses- og familieudvalget. Udover Chemnitz og Villy Søvndal er Hans Holmer og Iben Lehmann Rasmussen valgt ind i det nye byråd for SF.

Annonce

Vokser med opgaven

Eva Kjer Hansen synes ikke, det har været nemt for Venstre at komme i spil til de politiske formandsposter, men konstaterer, at Venstre har fået det "i situationen opnåelige".

Til gengæld er radikale Merete Due Paarup og Birgitte Munk Grunnet (S) dybt tilfredse med deres positioner i det nye byråd - ikke mindst som formænd for de nye visionsudvalg.

- Vi kommer ikke til at kede os. Det er nogle betydningsfulde poster, vi har fået, siger den nye viceborgmester, der erkender, at hun endnu er grøn i politisk sammenhæng.

- Men jeg vokser med opgaven, og en del af aftalen er også, at jeg skal være synlig som viceborgmester, siger Birgitte Munk Grunnet.

Merete Due Paarup ser frem til at arbejde med overordnede strategier og visioner for Kolding Kommune.

- Vi har brokket os over manglende strategier, og at vi ikke har arbejdet på tværs, så hvert udvalg har siddet og opfundet deres egne fikumdik-politikker.

- Nu skal vi op i helikopterperspektivet og formulere helhedsplaner og strategier for eksempelvis grøn omstilling, vækst, iværksætteri, videregående uddannelser, masterplaner for byudviklingen og kultur som løftestang - og de strategier skal så eksekveres nede i de stående udvalg, forklarer hun.

Annonce
Kolding For abonnenter

Støttepartierne fra rød fløj nikker: Konservativ borgmester har frit politisk spillerum i Koldings nye byråd

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Debat For abonnenter

”Til arbejdet liv eller død!”

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Kolding

22-årig mand anholdt i nat: Pegede sit lem mod patruljevogn

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg

Kendt makkerpar åbner ny burgerbar i Esbjerg: Alabama er luksusgrillbar taget ned på jorden

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Sydjylland

Sådan sammensætter du den gode pensionsordning med en pensionsopsparing

Annonce