Annonce
Nordtyskland

Brint kan udløse et klimavenligt energieventyr

Det første brintdrevne tog er allerede blevet testet på det slesvig-holstenske skinnenet. Foto: Alstom.
Annonce

KIEL: I det til dels forblæste Slesvig-Holsten bliver der produceret mere vindstrøm, end forbrugerne kan aftage. Men i stedet for at standse møllerne og lade naturens energi gå til spilde, kan strømmen anvendes til brintproduktion. Og denne brint kan drive den kollektive trafik, men også privatbiler på miljøvenlig vis. Skibe og industriproduktion kan ligeledes benytte brint som brændstof.

Derfor skal Slesvig-Holsten opbygge en brintindustri. Det besluttede et bredt flertal i den slesvig-holstenske landdag fredag, skriver nyhedsbureauet DPA.

Forslaget kom fra regeringskoalitionen mellem det konservative CDU, De Grønne og det liberale FDP. Men oppositionspartierne Socialdemokratiet og det dansk-frisiske SSW bakker op. Kun det højrenationale Alternative für Deutschland stemte imod.

Forudsætningen for planen er imidlertid, at prisen på brint er konkurrencedygtig. Her er den tyske miljøafgift på el en forhindring. Den gør nemlig brintproduktionen unødig dyr.

Derfor kræver den slesvig-holstenske erhvensminister, Bernd Buchholz, afgiften fjernet på den strøm, der anvendes til dette formål. Lykkes det, er alle muligheder åbne.

- Så får hele vores erhvervsliv eksportmuligheder, mener Bernd Buchholz ifølge nyhedsbureauet.

Fra blæst til brint

Sendes der jævnstrøm tværs gennem ganske almindeligt vand, bliver væsken spaltet i ilt og brint. Brint kan drive almindelige forbrændingsmotorer, men også anvendes til at producere ny elektricitet i en brændselscelle. Når brint forbrændes, udledes der kun rent vand.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark For abonnenter

Smitten har bredt sig de seneste uger: Derfor er eksperter alligevel fortrøstningsfulde

Trekantområdet

Strandkoncerter udskydes: 'Vigtigt at begrænse smittespredning i en fart'

Annonce