Annonce
Udland

Britisk dom: Diplomatfrue fra USA havde immunitet ved dødsulykke

Familien til 19-årig motorcyklist, der blev dræbt i ulykke med diplomatfrue, taber sag om udlevering.
Annonce

Familien til en dræbt 19-årig britisk motorcyklist tabte tirsdag en retssag, da en domstol i London afgjorde, at hustruen til en amerikansk diplomat, som menes at have været skyld i en dødsulykke i Storbritannien i august sidste år, havde diplomatisk immunitet.

Familien til den 19-årige Harry Dunn, som mistede livet ved færdselsulykken, har ført en retssag mod det britiske udenrigsministerium siden ulykken. Familien ville have diplomathustruen retsforfulgt i Storbritannien.

Kvinden blev først anklaget for at have forvoldt et dødsfald ved uansvarlig kørsel, men en udleveringsanmodning blev afvist af det amerikanske udenrigsministerium i januar.

Dunn blev dræbt, da hans motorcykel ramte en bil, der kørte i den forkerte side af vejen ved den amerikanske luftbase i Northamptonshire den 27. august i 2019.

Billisten var Charlotte Sacoolas, en tidligere CIA-agent, hvis mand, Jonathan Sacoolas, arbejdede som teknisk assistent i det britiske luftvåben.

Den 43-årige Charlotte Sacoolas afviste at vende tilbage til Storbritannien og den retssag, der ventede hende. Briterne bad tidligere USA om at udlevere hende, hvilket blev afvist.

Afvisningen blev en kurre på tråden i forholdet mellem de to lande. Mange briter var stærkt fortørnede over, at diplomathustruen kunne påberåbe sig immunitet og dermed slippe for straf.

Men den britiske landsret fastslog tirsdag, at Sacoolas havde immunitet, da ulykken skete.

Dommerne afviste også, at der var sket fejl under efterforskningen af ulykken.

I retssagen var der fokus på særlige diplomatiske aftaler mellem USA og brierne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce