Annonce
Kolding

Britisk mutation rammer to daginstitutioner: 31 nærkontakter skal i 14 dages isolation

Kolding Kommune har fået de to første bekræftede tilfælde af den smitsomme britisk coronavariant på to institutioner, og 31 nære kontakter skal nu gå i selvisolation i 14 dage. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
31 nære kontakter skal gå i selvisolation i 14 dage, efter to børn er testet positive med den britiske coronavariant på to daginstitutioner i Kolding.
Annonce

Kolding: For første gang er den britiske og mere smitsomme coronavariant nu konstateret på daginstitutioner i Kolding.

På daginstitutionerne Nordstjernen og Brunebjerg blev ét barn hvert sted testet positiv med corona i starten af ugen, og torsdag aften og fredag middag blev det så konstateret, at det er med den særlige britiske variant, oplyser Kolding Kommune.

Smitteopsporingen på Brunebjerg viser, at 13 børn og 6 ansatte er nærkontakter, og på Nordstjernen drejer det sig om otte børn og fire ansatte.

Sundhedsstyrelsen har i denne uge skærpet retningslinjerne for nære kontakter. Det betyder, at alle, der har opholdt sig inden for to meter med en person, der er smittet med ny coronavirus i mere end 15 minutter, skal betragtes som nær kontakt.

Annonce

14 dages selvisolation

Når man identificeres som nær kontakt til en coronasmittet, skal selvisolation ske hurtigst muligt og fastholdes indtil andet negative testsvar, og hvis man er nær kontakt til en person, som er smittet med den britiske virusvariant, skal man selvisoleres i 14 dage, og man må først ophæve selvisolationen ved negativt testsvar på dag 14.


Det vil betyde en masse for de ansatte, børnene og deres forældre. Det er længe for et barn ikke at være sammen med kammeraterne.

Michael Petterson, børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune


- Alle nære kontakter er blevet kontaktet og hjemsendt, og de har fået en særlig vejledning fordi, at de nu skal gå i isolation i 14 dage. De skal fortsat testes på fjerde og sjette dagen, og igen efter 14 dage. Det er lang tid med 14 dage, men sådan er retningslinjerne, siger Michael Petterson, der er børne- og uddannelsesdirektør i Kolding Kommune.

- Det vil betyde en masse for de ansatte, børnene og deres forældre. Det er længe for et barn ikke at være sammen med kammeraterne. Det er en stor ting, og det griber også ind i forældrenes hverdag, siger Michael Petterson og fortsætter:

- Men generelt har folk været glade for, at vi ringer, men der er selvfølgelig mange spørgsmål. Og så er der selvfølgelig mange, der bliver bekymret for, om deres barn er smittet, siger Michael Petterson.

Annonce

Forventer flere smittede

I Dagtilbuddet Nordstjernen blev barnet testet positiv mandag den 18. januar med den særlige variant, og barnet har sidst været i institutionen torsdag den 14. januar.

Men på grund af de midlertidige og skærpede retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen har man vurderet, at alle otte børn og fire medarbejdere i børnegruppen er nære kontakter.

- Vi har i forvejen inddelt institutionerne i børnegrupperne, og vi følger alle retningslinjer, og på nuværende tidspunkt er der ikke nogen af de andre børnegrupper på institutionerne, der er smittet. Men vi må nok forvente, at der er flere børn i deres egen gruppe, der er smittet, fordi det er en meget smitsom variant, siger Michael Petterson.

Han oplyser, at man har rådført sig med både sundhedsstaben i kommunen og Styrelsen for Patientsikkerhed i forbindelse med de to smittetilfælde med den britiske variant. Det betyder blandt andet, at alle ansatte i de to institutioner bliver testet.

- Det gør vi af to årsager. Det giver os en sikkerhed for, at smitten ikke spreder sig på tværs af grupperne. Det er rettidig omhu, og så det et spørgsmål om, at det er trygt for de ansatte at gå på arbejde, siger Michael Petterson.

Det er samtidig vurderingen, at pasningen kan fortsætte i de andre børnegrupper på Nordstjernen og Brunebjerg.

Fem institutioner ramt

Udover de to britiske tilfælde har der siden årsskiftet været coronasmitte på daginstitutionerne Løvetand, Kloden og Midtbyens Børnehus i Kolding Kommune. Seneste tilfælde er i Midtbyens Børnehus, hvor et barn er testet positiv. Samlet er der 96 nære kontakter på daginstitutioner netop nu.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce