Annonce
Udland

Britisk politi forsøger at identificere 39 lig fundet i lastbil

Hannah Mckay/Reuters
Britisk politi har indledt drabsefterforskning efter fundet af 39 lig i en lastbil i Essex. Chauffør anholdt.

Britisk politi har indledt en stor drabsefterforskning efter fundet af 39 lig i en lastbilcontainer i Essex, oplyser politiet ifølge BBC.

Lastbilen er fra Bulgarien og er blevet fundet i et industriområde i Grays øst for London.

Ifølge britiske medier er der mindst én teenager blandt de døde.

Den 25-årige chauffør, der har kørt bilen, er anholdt. Han er fra Nordirland, skriver The Sun. Han er mistænkt for drab.

- Dette er en tragisk hændelse, hvor et stort antal mennesker har mistet livet, siger politiet i Essex i en erklæring.

I erklæringen hedder det, at de fundne blev erklæret døde på stedet i industriområdet i Gray.

Den indledte drabsefterforskning er en af de største i Storbritanniens historie.

Myndighederne siger, at der blev ringet efter ambulancer klokken 01.40 natten til onsdag (02.40 dansk tid, red.) efter fundet af lastbilen.

- Vi er nu ved at forsøge at identificere de omkomne, siger ledende politiinspektør Andrew Mariner.

- Jeg venter, at dette vil være en tidskrævende proces, siger han.

- Vi mener, at lastbilen kom fra Bulgarien og kom ind i landet i Holyhead lørdag. Vi arbejder tæt sammen med vores partnere i efterforskningen.

Lastbilen er bygget til at køre i højre vejside, og den synes derfor ikke at være fra hverken Storbritannien eller Irland.

Holyhead ligger i det nordvestlige Wales, og det er en af de vigtigste havne for færger til og fra Irland.

Myndighederne går ud fra, at lastbilen - altså uden traileren bagpå - er kommet fra Irland til Wales og er kørt hele vejen fra Wales til Essex gennem England.

Derimod tror politiet, at trailer-delen ankom til en havn nær Grays klokken halv et natten til onsdag. Lidt over en halv time senere kørte lastbil og trailer-del ud fra havnen.

I et tweet fra politiet i Essex hedder det, at "menneskesmugling er en modbydelig og farlig beskæftigelse. Dette er en stor efterforskning".

Den britiske premierminister, Boris Johnson, siger, at hans tanker er hos dem, som har mistet deres liv og deres nære.

Johnson siger, at han er "forfærdet" efter at have modtaget nyheden.

Storbritanniens indenrigsminister, Priti Patel, siger, at hun "chokeret og bedrøvet" over at høre om fundet af de 39 døde.

- Chokeret og trist over denne ekstremt tragiske hændelse, skriver Patel på Twitter.

Hun skriver også, at politiet i Essex har anholdt en person, og at man nu må have plads til at efterforske sagen.

I den største britiske tragedie om menneskesmugling fandt toldbetjente i 2000 ligene af 58 kinesere i en lastvogn med tomater i den sydlige havneby Dover.

I august 2015 under EU's store flygtningekrise, blev der i Østrig fundet 71 lig af migranter i en lastvogn bygget til kyllingetransport.

/ritzau/

Annonce
Ben Stansall/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Vodkatyv måtte køres på skadestuen

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce