Annonce
Indland

Britisk studie: Computerspil gør ikke børn voldelige

Computerspil fylder meget i nogle børns hverdag, som her i esportsforeningen HYDR i Søborg. Forældre behøver tilsyneladende ikke bekymre sig for, om deres børn bliver voldelige af at spille.

Forskere ved Oxford har ikke kunnet finde sammenhæng mellem vold i computerspil og ændret opførsel hos unge.

En ny videnskabelig undersøgelse har ikke kunnet konstatere nogen sammenhæng mellem børns brug af voldelige computerspil og øget voldelig adfærd.

Det skriver netmediet dagens.dk på baggrund af en videnskabelig artikel, som forskere ved universitetet i Oxford har offentliggjort i tidsskriftet Royal Society Open Science.

2008 britiske unge på 14 eller 15 år har sammen med deres forældre eller omsorgspersoner deltaget i undersøgelsen.

Børnene er blevet spurgt, hvilke computerspil de har spillet, og om de selv har bemærket nogen adfærdsændring.

På samme måde er forældrene blevet bedt om at svare på spørgsmål om deres børns opførsel.

Og det er altså ikke lykkedes at konstatere nogen entydig sammenhæng.

Professor Andrew Przybylski, der er forskningsleder ved Oxford Internet Institute, siger:

- Det er en populær opfattelse, at voldelige computerspil fremmer voldelig adfærd i den virkelige verden. Men det har været svært at påvise.

- Selv om både forældre og lovgivere har udvist stor interesse for emnet, så har forskningen ikke vist, at der er grund til bekymring, siger han til universitetets hjemmeside.

Han understreger dog, at man ikke kan afvise, at computerspil kan påvirke børns opførsel på andre områder.

- Vi kan se, hvordan nogle unge taler grimt til andre, håner dem, driller dem og måske bliver meget optaget af at vinde.

- Det er alt sammen noget, som falder ind under kategorien asocial opførsel, og som kunne være interessant at dykke yderligere ned i, siger Przybylski.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce