Annonce
Tønder

Britiske bilglæder: Veteraner skal luftes på Markedspladsen

Ena Søndergaard, Draved, er tovholder for lørdagens Englændertræf i Løgumkloster. Hun er selv den lykkelige ejer af en Hillmann Minx årgang 1955. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Efter en corona-pause i 2020 genopstår Englændertræffet i forbindelse med torvedage i Løgumkloster på lørdag. Tovholderen forventer over 100 blankpolerede deltagere og masser af god bilsnak.

LØGUMKLOSTER: Alt vil fortsat ikke være helt som det plejer, men det vigtigste er, at træffet bliver gennemført.

- Folk er sultne efter at komme, lyder det fra Ena Søndergaard, Draved.

Hun er formand for veteranbilklubben Rootes Danmark og samtidig tovholder for det Englændertræf, som Markedspladsen i Løgumkloster lægger asfalt og græsplæne til på lørdag den 11. juni.

Annonce

Indtil videre har hun fået godt 60 forhåndstilmeldinger, og med en lovende vejrudsigt er der lagt op til, at det samlede deltagerantal vil nå op på mellem 100 og 130.


Folk er sultne efter at komme.

Ena Søndergaard, tovholder for Englændertræffet i Løgumkloster


- Mange melder ikke til på forhånd, men tager en spontan beslutning om morgenen og kører til Løgumkloster, fortæller Ena Søndergaard om de seneste års erfaringer.

Englændertræffet i Løgumkloster er en årelang tradition, der dog fik et afbræk sidste år, da corona-situationen gjorde, at træffet måtte aflyses.

Rootes

Rootes Danmark er en veteranbil klub for ejere af bilmærkerne Commer, Hillman, Humber, Singer, Sunbeam, Talbot og Karrier før, under og efter Rootes imperiet. Klubben der blev stiftet i 1991 har det formål at bevare og fremme interessen for Rootes-køretøjer af teknisk og historisk interesse.

Corona vil fortsat være i fokus på lørdag, hvor der vil gælde strikse regler om registrering og andre forholdsregler. Endvidere er tidligere tiltag som fælles morgenbord aflyst.

Men det vigtigste er, ifølge Ena Søndergaard, at træffet bliver gennemført. Det samme gælder handels- og håndværkerforeningens torvedag, der ligeledes corona-betinget er spredt ud over hele midtbyen.

Genforening

Ena Søndergaard er selv den lykkelige ejer af en Hillmann Minx årgang 1955. Den skal naturligvis både luftes og vises frem lørdag formiddag. Men allerede fredag aften skal den britiske veteran lidt på langfart. Medlemmerne af Rootes Danmark-klubben (se faktaboks)  mødes nemlig fredag klokken 17 på Markedspladsen. Herfra går turen i samlet flok mod øst, hvor målet er Knivsbjerg.

Englændertræffet i Løgumkloster forventes at samle over 100 veteranbiler og deres ejere på Markedspladsen i Løgumkloster på lørdag. Her er der tradition for hygge og et par gode bilsnak. Foto: Jacob Schultz

- Vi vil sætte lidt fokus på Genforeningen, denne gang dog ikke fra dansk side, men fra tysk side, siger Ena Søndergaard med henvisning til, at netop Knivsberg er det tyske mindretals højborg og samlingssted.

Englændertræf, Løgumkloster. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Endelig liv i posthuset igen: Brødre er klar med ny restaurant

Annonce