Annonce
Udland

Britiske liberales nye partileder vil stoppe brexit

Peter Nicholls/Reuters
Boris Johnson bryder sig kun om Boris Johnson, siger ny partileder for de proeuropæiske Liberale Demokrater.

Det britiske parti De Liberale Demokrater har mandag valgt Jo Swinson som ny partileder.

Jo Swinson siger ifølge tv-stationen BBC, at Storbritanniens fremtid ligger i EU, og at hun vil gøre "hvad end der skal til for at stoppe brexit".

- Jeg står foran jer ikke kun som leder af De Liberale Demokrater, men som kandidat til at blive premierminister, siger hun i sin takketale, efter at sejren var i hus.

- Jeg er klar til at føre vores parti ind i et valg og vinde det, siger Swinson på den stopfyldte natklub i London, hvor resultatet af De Liberale Demokraters formandsvalg blev offentliggjort.

Ud over at være partiets første kvindelige partileder er Swinson med sine 39 år også den yngste nogensinde. Hun afløser Vince Cable på formandsposten.

I sin tale langer Swinson ud mod den mand, der tirsdag ventes at blive præsenteret som ny formand for det konservative regeringsparti og dermed ny premierminister i Storbritannien.

Han er ganske enkelt "uegnet til at være premierminister".

- I morgen forventer vi, at Boris Johnson tager nøglerne til nummer 10, siger Swinson med henvisning til premierministerens embedsbolig i Downing Street 10.

- Men vi ved, at Boris Johnson altid kun har brudt sig om Boris Johnson, hvad enten det har handlet om at kaste nogen under bussen eller skrive løgne på siden af en bus, lyder det ifølge BBC fra Swinson.

Meningsmålinger har vist øget opbakning til De Liberale Demokrater i de seneste uger og måneder, i takt med at den britiske brexitkrise nu går ind i sit fjerde år.

Partiet fik et godt valg til Europa-Parlamentet i juni, hvor det blev næststørst efter Brexitpartiet.

I formandsopgøret fik Swinson knap 48.000 stemmer, hvilket var omkring 20.000 flere end hendes modkandidat, Ed Davey.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Efter krisemøde: Nyt forlig og fremtidens Kolding Havn ventes klar inden jul

Annonce