Annonce
Sydjylland

Britt's fitnesscenter klarede sidste nedlukning uden hjælpepakker: Jeg kan ikke bede medlemmerne om at betale igen

Britt Rømer Soos, der er indehaver af Pulz Fitness i Haderslev, vil tilbyde sine medlemmer online træning og træning udendørs, hvis en ny nedlukning bliver en realitet. Arkivfoto: Jonas Bisgaard Kristensen
Da Britt Rømer Soos i juni fik lov til at åbne sit fitnesscenter i Haderslev efter flere måneders coronanedlukning, blev det fejret med champagne og glædestårer. Dengang klarede hun skærene uden hjælpepakker, men det kan hun næppe igen, siger hun. Hun frygter, at restriktionerne forlænges ind i januar.

Nedlukning: Britt Rømer Soos har netop sendt en mail til sin revisor, da rygterne om en ny nedlukning begynder svirre tirsdag eftermiddag.

Hun er indehaver af fitnesscenteret Pulz i Haderslev og hun vil vide, hvordan hun skal forholde sig, hvis hun igen må lukke på grund af coronavirus.

- Jeg er evig optimist og havde ikke tænkt det som et scenarie, at der kunne komme endnu en nedlukning. Jeg tænkte måske, at det bare ville være en lukning af kommunegrænserne, siger hun.

Annonce

Men få timer senere er det en realitet. Barer, restauranter, biografer, museer, spillesteder og fitnesscentre i alle landets kommuner skal lukke, ligesom det skete i 69 kommuner i sidste uge. Dermed gentager historien sig fra marts, hvor nedlukningen varede i tre måneder.

For nuværende gælder de nye restriktioner kun indtil 3. januar, men Britt Rømer Soos frygter, at det kommer til at strække sig endnu længere.

- Januar er uden tvivl fitnessbranchens største måned. Hvis det kommer til at vare hele januar... ja, det har jeg slet ikke gjort mig nogen overvejelser om, siger hun.

Medlemmerne betalte

Under seneste nedlukning klarede hun sig helt uden hjælpepakker, og da hun fik lov at åbne op igen, fejrede hun med champagne og en tåre i øjenkrogen. Hun holdt skindet på næsen gennem medlemmernes velvilje. Det, tror hun ikke, kan lade sig gøre igen.

- Jeg lod medlemmerne betale gildet. Det har jeg ikke samvittighed til igen, siger hun.

Konkret opfordrede hun medlemmerne til at holde fast i deres medlemskab, selvom hun kun kunne tilbyde onlinetræning og udendørstræning. Hun mistede ganske vist medlemmer - måske 15-20 procent - men det var ikke så galt, at det ikke kunne løbe rundt.

Med en ny nedlukning frygter hun, at hun vil miste langt flere medlemmer.

- Jeg tror, det ender sådan, at mange medlemskaber bliver sat på pause, så kunderne ikke betaler, og så kræver det hjælpepakker, siger hun.

Hun satser på at tilbyde onlinetræning og træning udendørs til de medlemmer, der har lyst, ligesom under seneste nedlukning, men til hvilken pris ved hun ikke. Det afhænger af reglerne for hjælpepakker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

2020 blev det bedste år for Kolding Lufthavn i ti år: Vi har set flere forretningsrejser, hvor de har samlet 4-5 mand i et jetfly

Billund For abonnenter

Legolands teknikere ordner alt fra videoovervågning til årets nyeste forlystelser: - Det er ligesom at få noget fra Ikea

Annonce