Annonce
Indland

Britta Nielsens sydafrikanske luksus skal på auktion

Siphiwe Sibeko/Reuters
Sydafrikansk aktionshus sælger tirsdag luksusgenstande erhvervet af svindeltiltalte Britta Nielsen.

En Landrover, en gasgrill fra Weber, to Playstations og en safarivilla med swimmingpool og spa kommer tirsdag under hammeren hos det sydafrikanske auktionshus Peter Maskell Auctions CC.

Ejendelene har tilhørt den svindeltiltalte Britta Nielsen og kan være købt for nogle af de 117 millioner kroner, som hun er tiltalt for at have overført fra de offentlige satspuljemidler til sin egen konto i en årrække.

Udbyttet af auktionen skal gå til at dække kreditorernes krav, fortæller Boris Frederiksen fra Kammeradvokaten, der er kurator i Britta Nielsens konkursbo.

- Jeg kender ikke den præcise værdi af ejendelene, fordi det også afhænger af, hvad en køber vil betale for det.

- Mit indtryk er, at vi samlet set taler om et beløb, der ligger mellem fem og ti millioner, når man lægger det hele sammen afhængigt af køberinteressen, siger Boris Frederiksen.

Auktionshuset selv har vurderet, at Britta Nielsens ejendele vil indbringe omkring to millioner kroner, hvilket er langt under anskaffelsespriserne, skriver Ekstra Bladet.

Blandt andet har auktionshuset vurderet, at en Landrover kan sælges for 100.000 kroner, mens fotoudstyr kan indbringe 12.000 kroner, og en toastmaskine kan indkassere en flad 10'er.

Når auktionen er afholdt, bliver det formentlig den sidste del af konkurssagen, der kommer til at udspille sig i Sydafrika, siger kurator.

- Man kan sætte et flueben på den sydafrikanske del af sagen. Det, man sælger, er det, der er, bortset fra nogle indeståender på bankkonti, siger Boris Frederiksen.

Nye oplysninger om, hvor der kan hentes flere penge, vil dog blive undersøgt. Derfor vil repræsentanter fra kammeradvokaten også være til stede under straffesagen mod Britta Nielsen, når den begynder 24. oktober.

Indtil videre har Britta Nielsen ifølge Kammeradvokaten ikke samarbejdet om at finde flere værdier i sagen, så statens tab kan mindskes.

- Hun er ikke forpligtet til at tale med kurator. Jeg har ikke indtryk af, at hun har sagt meget til nogen. Vi må se, hvad der kommer frem i straffesagen, siger Boris Frederiksen.

/ritzau/

Annonce
Link til Auktionhus Peter Maskells hjemmeside, hvor Britta Nielsen ejendele er under hammeren
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Når de yngste skoleelever må vente urimeligt længe på bussen

Det skulle være så godt alt sammen, da den tidligere regering tilbage i begyndelsen af året foretog en justering på folkeskoleområdet sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet, SF og Radikale Venstre. Justeringen handlede blandt andet om at gøre skoledagen kortere for eleverne i indskolingen – altså på klassetrinene 0. – 3.-klasse. Med aftalen blev partierne på Borgen enige om at skære to timer og et kvarter af skoleugen for eleverne, der er i alderen fra seks til ni år. Med den kortere skoleuge blev der skabt mere frihed og også større faglighed. Lød det fra politikerne. For nogle elever rundt på en del af Vejen Kommunes folkeskoler er det dog så som så med de gode intentioner. I hvert fald halter det noget, når det gælder friheden, som vi beskriver på forsiden af denne sektion. Virkeligheden på mange skoler er blevet en helt anden. For det kan godt være, at flere af skoledagene er blevet kortere. Men det er i hvert fald ikke ensbetydende med, at eleverne så også kan nyde friheden – slet ikke hjemme. Et sted mellem 40 og 70 skoleelever rundt i kommunen kan nemlig slet ikke komme hjem, når det ringer ud ved 13.15-tiden. De må i stedet vente helt op til en time på, at bussen ruller op foran deres skole. Og med en vis transporttid er nogle af eleverne klar til at stille skoletasken hjemme i privaten lidt før klokken 15 – altså en time og tre kvarter senere. - Det synes jeg ikke, at vi kan være bekendt. Jeg mener, at busafgangene bør tilpasses skolens ringetider, lød det fra det socialdemokratiske byrådsmedlem, Elin Winther, på byrådsmødet tidligere på ugen. Og S-politikeren har en pointe. Rigtig mange politikere fik via de nyinstallerede mikrofoner i den nye byrådssal tildelt ordet. Og selv om der var forståelse for problematikken med ventetiden, så besluttede et stort flertal, at der ikke bliver ændret på forholdene. Dels fordi det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at ændre på bustiderne, og dels fordi det vil koste Vejen Kommune omkring 900.000 kroner årligt at tilpasse busserne de ringetider, som der er på de pågældende skoler. Flertallet har talt. Og sådan er demokratiets spilleregler. Men det rokker ikke ved, at Udvalget for skoler og børn med rimelighed godt kan kigge på problematikken engang til. Altså en ommer. Er der da virkelig ingen mulighed for at foretage et eller andet indgreb, der kan løse op for den urimelighed, som disse skoleelever oplever? Indrømmet; Nu er det ikke sådan, at de oplagte svar bare blæser i vinden. Men ventetiden synes altså at være for lang for disse seks til niårige. Intentionerne i justeringerne på folkeskoleområdet var i hvert fald en ganske anden. GOD 3. SØNDAG i advent

Annonce