Annonce
Varde

Britta var pårørende i 16 år - nu har hun skrevet en bog

Britta Helbek skriver normalt skønlitteratur, men i sin nye bog, skrifter hun genre. Pressefoto

Nørre Nebel: Det er for at sætte fokus på de pårørende, forfatter Britta Helbek har skrevet en bog, hvor hun blandt andet inddrager nogle af de over 400 breve, hun skrev til sin mand Henning, da han som følge af en kræftsygdom blev senhjerneskadet i 1999.

- Det er, hvis jeg selv skal sige det, en vigtig bog om det mørke, der er som pårørende, og de følgevirkninger der bliver for både den ramte og de pårørende, når der ikke er sammenhæng mellem behandling og efterfølgende indsats, siger Britta Helbek.

De første tre og et halvt år Henning var syg, passede Britta ham hjemme, derefter kom han på plejehjem. Britta følte, at hun som pårørende konstant skulle være en rappenskralde, fordi hun ikke var til freds med behandlingen at sin mand, der på grund af sygdommen havde en personlighed, der kunne ændre sig fra et øjeblik til et andet. I 2012 kom Henning på Blåbjerg Plejecenter i Nørre Nebel, og her fandt han roen, da han ifølge Britta fik en god behandling af nogle mennesker, der forstod at passe på ham. Han var mobil, så han gik rundt i byen, og ofte tog han plads på bænken ved Netto, hvorfra han kunne betragte bylivet. - Folk var så søde ved ham, når han sad på bænken ved Netto, siger Britta Helbek. Inden Henning døde for to år siden, talte de om, at hun ville skrive en bog om det, og hun viste ham nogle af de breve, hun havde skrevet, alle indledt med ordene: Kære Henning. "Kære Henning" udkommer den 16. februar på Forlaget Lauritz under Historia. Der er reception for bogen i Bog & Ide i Varde torsdag den 23. februar klokken 16.00-17.30.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener om Radio24syv: Man kan både vinde og tabe udbud

Når det offentlige sender opgaver i udbud, ligger det i sagens natur, at man som byder både kan vinde og tabe. Og det er også naturligt, at når en udbudsperiode udløber, risikerer det firma, der hidtil har løst opgaven, at tabe kampen om et nyt udbud. Men de selvfølgeligheder anfægter ikke de mange tilhængere af Radio24syv, der er dybt skuffede og vrede over, at radiokanalen ikke kan fortsætte efter denne måneds udgang. Lukningen af Radio24syv bliver af kritikere set som politikeres bevidste forsøg på at stoppe en kanal, der har lavet magtkritiske nyheder og satire. Dette blev også af disse kritikere set som årsagen til, at det daværende borgerlige flertal besluttede, at det nye udbud af Radio24syvs sendetilladelse skulle føre til en radiostation med hovedsæde i provinsen. Radio24syvs ejere ønskede på de forudsætninger ikke at søge. Det vakte så stor kritik, at et politisk flertal reagerede med at beslutte et udbud af en internetbaseret DAB-kanal, som ville give Radio24syv en chance for at fortsætte. Men i et udbud hverken kan eller skal politikerne bestemme hvem, der skal løse opgaven. Det har det politisk uafhængige radio og tv-nævn under Kulturministeriet haft til opgave at afgøre. Nævnet valgte så tirsdag eftermiddag, at Radio24syv ikke får den opgave. Det var et chok for mange medarbejdere og lyttere af en station, der i løbet af otte år har revolutioneret taleradio i Danmark. Tak for det. Men det er forkert, at politikerne har lukket Radio24syv. Stationen har tabt til konkurrenten Radio Loud, som af Radio og tv-nævnet er vurderet til på en række opstillede kriterier at have indgivet det bedste bud. På FM-båndet er Radio4 med hovedsæde i Aarhus klar til fra 1. november at blive afløseren for Radio24syv. Radio4 er ejet af en række lokale og regionale medier, herunder Jysk Fynske Medier, hvis største dagblad er JydskeVestkysten. Også Radio4 må risikere at kunne tabe et eventuelt nyt udbud, når den nuværende sendetilladelse udløber om otte år. For den slags udbud kan man både vinde og tabe.

Annonce