Annonce
Tønder

Bro til tiden - sådan da

Entreprenørens medarbejdere pakker sammen og Søndergade-broen blev genåbnet fredag morgen, men kørepladerne, der skal beskytte den nye asfaltbelægning bliver liggende. Foto. Uwe Iwersen
Efter at have været spærret siden september blev Søndergade-broen over Vidåen i Tønder genåbnet fredag morgen. Vejret har drillet renoveringsprojektet.

TØNDER: De seneste seks uger har der været afspærringer, omkørsler og ensrettet kørsel i den indre by i Tønder. Fredag morgen sluttede generne.

Det skete, da "Gennemkørsel forbudt"-skiltet foran broen over Vidåen i Søndergade blev fjernet og den sydvendte tilkørsel dermed atter blev åbnet for trafikken.

- Faktisk skulle arbejdet have været afsluttet i mandags, men vejret har drillet entreprenøren, fortæller fagchef i vej- og parkafdelingen ved Tønder Kommune, Christian Kjær Andersen.

Den megen nedbør er da også årsag til, at arbejdet ikke er helt tilendebragt.

- Sandet under belægningen nåede ikke at blive tør. Entreprenøren er nervøs for, at tung trafik kan medføre skader. Derfor er der lagt køreplader ud, og de vil nok ligger der en uges tid endnu, siger Christian Kjær Andersen.

Annonce

Faktisk skulle arbejdet have været afsluttet i mandags, men vejret har drillet entreprenøren.

Christian Kjær Andersen, fagchef, Tønder Kommune

Klar til julemarkedet

Når både kommunen og handelsstanden i Tønder havde satset på at broen blev klar inden weekenden, skyldtes det, at "Julebyen Tønder" med blandt andet julemandsoptog åbner i weekenden, og så er der tradition for stort rykind.

Broprojektet var en koordineret indsats, hvor Tønder Kommune etablerede en ny belægning, mens Evonet og Tønder Fjernvarme skiftede rør og ledninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce