Annonce
Sønderborg

Broager er godt på vej

Borgmester Erik Lauritzen (S). Arkivfoto: Timo Battefeld

Med kommunalreformen i 2007 blev seks tidligere ”hovedstæder” i de gamle kommuner til det, vi i dag kalder mellembyer. Fra start var byrådene meget optaget af landsbyerne. Vi skabte gode strukturer og kommunal opbakning til de mange ildsjæle i landsbyerne med det resultat, at Sønderborg måske har landets fornemste landsbypolitik og 35 enormt aktive landsbylaug.

I dag ved vi, at mellembyerne i de første år blev lidt klemt og til dels glemt i den store kommune. Det ændrede sig 2014-15. Byrådet satte også fokus på mellembyerne potentiale. Vi skabte områdeinitiativer og startede arbejdet med bystrategier for mellembyerne. Det gjorde vi sammen med gode kræfter og aktive borgere. Udviklingsfora opstod i kølvandet på en styrket indsats og samarbejde -også i Broager.

Og straks slået fast: Hvor er det dejligt med et aktivt lokalsamfund. Hvor er det en styrke for kommunen at borgere engagerer sig. Netop gode initiativer og ideer har brug for bystrategier, der sætter rammen for et godt samspil mellem lokalsamfundet, byrådet og den kommunale forvaltning. Sammen når vi mange resultater.

Annonce

Vi kan i ny og næ også blive utålmodig. Men byrådet har på intet tidspunkt ”syltet” broagerområdet. Det kan hele byrådet bekræfte – også Erik Kroghs partikammerater fra Venstre. Sagen er jo den, at de mange gode forslag fra et lokalområde konkurrerer med alle andre områders mange forslag til udvikling og forbedringer i den store kommune. Ønsker og forslag står i kø, når byrådet lægger budget.

Vi kan glæde os over mange gode resultater i Broager og Broagerland. Kommunen og byrådet har positivt understøttet udvikling af Broagerland 3.0 og Solengprojektet. Vi har gennemført cykelstien Skelde-Dynt, og der investeres løbende i forbedringer af Gendarmstien. Et samlet byråd har understøttet udbygningen af Broagerhallerne, investeret i og stillet det tidligere Broager Rådhus til rådighed som medborgerhus.

Både private og kommunale byggegrunde udstykkes løbende i området. Cykelstien Broager-Nybøl går i gang i 2021. Der er banet vejen for en spritny daginstitution i Broager. Skolen er løbende opgraderet til en moderne og stærk skole. Der investeres i flere plejeboliger i midtbyen.

Med mere end 600.000 kroner støttede byrådet op om mindre projekter fra udviklingsforum herunder projektet Loddemosen, og senest har vi givet 250.000 kroner til udvikling af en plan for et nyt Broager bytorv. Det samme beløb går til Broager Udviklingsforum.

Skal vi videre? Ja da. Vi glæder os til i et godt samarbejde mellem lokale kræfter og det nuværende såvel som kommende byråd om at videreudvikle Broager og Broagerland, så det forbliver et attraktiv for bosætning, erhverv og turister.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Oprensning af åen forhindrer ikke oversvømmelser: - Vi kan grave åen fem meter dybere, uden at det vil gavne noget som helst

Annonce