Annonce
Sønderborg

Broager klar til igen at rocke løs

Fredag og lørdag er der BUI Rock i Broager. Arkivfoto: Claus Thorsted
BUI Rock i Broager holder fredag og lørdag for 10. år i træk sin amatørfestival på idrætsanlægget i Broager.

Broager: Her fredag og lørdag går det igen løs på idrætsanlægget i Broager, hvor man for 10. gang holder BUI Rock også kaldet ”Danmarks hyggeligste havefestival” i folkemunde.

- Som i de tidligere år er der gratis entré hele dagen og mulighed for at købe mad og drikke på pladsen. I år er der 13 bands på programmet fordelt over 2 dage, og det er alt lige fra garageband til de mere rutinerede, siger Dan Grau.

Alle bands spiller gratis og yder derved deres støtte til de unge atleter. BUI som står for Broager Ungdoms & Idrætsforening står bag festivalen med et stærkt hold af frivillige hænder. Hvert år hjælper mange frivillige unge, som er en del af det daglige BUI.

Annonce

Loppemarked og sild

Hele BUI Rock festival er bygget op omkring frivilligt arbejde og hele overskuddet går ubeskåret til BUI’s ungdom. Pengene går til ture, træning, oplevelser og stævner rundt om i landet.

- Hvert år har der været et flot overskud som gør, at vi er klar igen året efter uden tøven. Det kan vi takke publikum, musikerne og folk fra nærområdet i Broager for. Uden dem og de frivillige var der ingen BUI Rock Festival, siger Dan Grau.

I år vil der som vanligt også være ROCK-fodbold, ROCK-løb og sildespisning samt nye tiltag så som loppemarked & ponyridning.

Fredag kommer de tre bands FENWAY, SOLID SOUND & HITFABRIKKEN og underholder. Hele herligheden starter klokken 18. Lørdag kommer der ti bands. Læs mere på www.BUIROCK.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce